13 Eylül 2014 Cumartesi

Galatasaray 0-0 Eskişehirspor, Lig Uzun Ama Şampiyonlar Ligi?


Eskişehirspor'un eksiklerinden dem vurduk, savunmanın tecrübesiz isimlerden kurulu olduğunun üstünü çizdik ve Galatasaray'ın baskıyla oyuna başlaması gerektiğini düşünürken o baskıyı maç boyu izleyemedik aslında. Maça hızlı başlaması gerekilen bir zamanda bunu yapamadığımız gibi, tempo sorununu 90 dakika boyunca yaşadık ve ortaya bu sonuç çıktı.

Transferin son günü yapılan transferler var ve bu isimlerden ikisi henüz birkaç idmandır takımla birlikteler. Bu transferlerin de 11 içerisinde banko olacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden zamana ihtiyaç var, gelen ilk puan kaybından enseyi karartmak istemem ama ufukta Anderlecht maçı var ve Şampiyonlar Ligi'nde ki en olmazsa olmaz maçımız. Eskişehirspor maçının telafisi var ama TT Arena'da oynanacak Anderlecht maçının telafisi olacağını düşünmüyorum.

Bursaspor maçıyla Eskişehirspor maçının farkı Burak Yılmaz'dan gelmekte. Bursaspor maçında rakip savunma arkasına atılacak toplarla Burak Yılmaz'ı etkin kılma düşüncesi vardı ve bu başarılı oldu. Zaten Burak Yılmaz'ı tek forvet oynatıyorsanız böyle oynamak zorundasınız. Eskişehirspor karşısında bunu gördük. 

Ortadan gelemedi Galatasaray. Dzemaili'nin tüm dikine oynama çabalarına rağmen, Selçuk İnan'ın aynı şekilde geriye oynama çabası Galatasaray'ın orta sahada hücum direncini bitirdi. Bu sebeple kanatlardan gelmeye çalışıldı, kısmen etkili de olundu ama kanat ortalarıyla da Burak Yılmaz'ı buluşturmak imkansız. Tarık Çamdal'ı beğendim, Veysel Sarı ise hücuma ısrarla çıkmasına rağmen pas hataları yaptı ama bekler hücum anlamında en azından istedi. Bu gelecek adına bir artı olabilir.

Hep aynı şeyi yazıyoruz, hücumda top tutamuyor Galatasaray ve burada Burak Yılmaz'a kalıyor yine iş. Sneijder'in varlığıyla ceza sahası etrafında etkili olabiliriz, pas organizasyonlarıyla hücum daha etkili olacak ama henüz orada kalmayı başaramadık. Pandev'in 11'e girişi belki bu yönde bir etki yapacak, bir anda Sneijder, Burak Yılmaz, Dzemaili gibi isimlerin performansı böylelikle artabilir.

Buna rağmen işi bitirebilecek 2-3 pozisyon var ama esktra pas aşkı bu pozisyonları engelledi. Dzemaili'nin, Bruma'nın mutlaka kaleye vurması gereken toplar ama onlar pas tercihi yaparak bu kötü futbolda çölde bulunan vaha misali heyecan yaratacak olan golün de önüne geçti.

Chedjou'nun yeniden kendini bulması beni sevindiriyor, form anlamında mükemmel durumda. Bunun dışında da pozitif konuşacağım çok şey yok, kötü bir beraberlik oldu. Ama dediğim gibi, telafisi var ve ilk puan kaybında enseyi karartmamak lazım, lig uzun.

1 yorum:

  1. selçuk neysede bu burak yılmaz başımızı çok ağrıtacak hocam.herşey çok iyi olsada(ilerde) hep bi taraf eksik kalacak maalesef.sözleşmede uzatıldı.prandelli hoca burak ı yedeğe çekermi bilemiyorum.set hücumunda 1 kişi eksik oynamak çok zordur.açıkcası ben burak ı yedeğe çekecek bir hoca gelmesini isterdim.prandelli de biliyordur burakla olmayacağını ama sanırım prandelli biraz radikal kararlar alacak yapıda değil.

    burak ı 11 yazacak her hocaya şüpheyle bakarım aga.

    bakın beşiktaşta almeida gitti demba ba geldi.farkı gördünüz mü?bu oynanan oyuna direk etki eden bir durum.futbol domino taşı gibi her oyuncu diğer oyuncuyu olumlu yada olumsuz etkiler.almeida taktiksel anlamda buraktan daha iyi orası ayrı.ama kalite ve yetenek e baktığımızda demba ba fark yarattı.yani dembaba>almeida>burak

    20 gol yerine 15 gol atacak ama oyuna ve diğer oyunculara değer katacak forvet gerekliydi.elmander-necati ve elmander baros oyuna ve oyunculara değer katan forvetlerdi.

    beşiktaşta mustafa pektemek.önemli bir oyuncu.cenk tosun da öyle.

    son 2 sezonda görülen bir başka olumsuzluk devam ediyor.o da pres gücü baskı oldukça düşük takımda.burak yılmaz a sneijder de eklenince topun geri kazanımı oldukça zorlaşıyor.ve rakip çok rahat paslaşıyor.es es çok rahat paslaştı.bunun çözümü bu yıl için zor.burak ta sneijder de oynayacak banko.burak yerine mustafa pektemek gibi pres gücü yüksek bir forvet olsaydı sneijderin fizik güçsüzlüğünün olumsumluğu azalabilirdi.
    bir takım 2 temposuz oyuncuyu kaldıramaz hocam.hele günümüzde fizik ile oynanıyor bu oyun.real madrid a.madrid maçını izledik.tempo çok önemli.

    olumlu olarak gördüğüm ise iki kanat bekinide set hücumunda devreye sokmuş olmamız.3 lü orta saha ile oynamamızın olumlu taraflarından biride bu.prandelli fb maçındaki yasin olcan kanatlarındaki hatayı gördü ve değiştirdi.pasör kanatların yoksa (arda-koke-nasri-silva-hazard vs) kanatları beklere teslim etmek daha mantıklıdır.

    tarık ı bu maçta beğensemde futbol aklı daha gelişmiş değil bence.sneijder le bir pozisyonda topu sneijdere verdi ve bekledi.snejder çizgiye paralel tarık ı kaçırmak istedi.tarık düşünemedi.oysa telles ile daha fazla anlaşıyorlardı.

    selçuk un formsuzluğu düşündürücü.açıkcası selçuk un bugün için yaptığını veli daha fazla yapıyor.çok temposuz ve yavaş bir selçuk var.veli-atiba>selçuk-melo dan olmuş durumda.yekta -dzemaili ve selçuk üçlüsünden 1 i fazla o bölgede.gereksiz hatta.benzer oyuncu tiplemeleri.topla driplingi olmayan oyuncular.

    dzemaili bir melo değil.

    son olarak hangi akla hizmet 29 yaşındaki oyuncuyla(selçuk-burak) 5 yıllık kabarık bir sözleşme yapılır?inanılır gibi değil.
    galatasarayda bir futbol aklı yok kesinlikle.burak 20 gol atıyor çok iyi mantığı ile düşünülüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir