17 Eylül 2014 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde 16 maç 9 Gol


Sürekli olumsuzu görmeyelim, bazı olumlu istatistikler de var. Şu an Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde en golcü futbolcusu 13 golle Hakan Şükür ve Burak Yılmaz'ın dün attığı golle birlikte 9 gole ulaştığını söyleyelim. Üçüncü sırada da 6 golle Mario Jardel var ve Jardel'in bunu sadece bir sezonda yaptığını görüyoruz ama o farklı bir mevzu.

Selçuk İnan özelinde olduğu gibi Burak Yılmaz da eleştirilerin odak noktası durumunda. Performansı onun da iyi seviyede değil ama Burak Yılmaz'ı Selçuk İnan'dan ayıran bir özellik varsa, Burak Yılmaz her dönem eleştirildi, en iyi olduğu günler de bile beğenmeyeni vardı. Çok tepki yedi ama o formasını bırakmadı mesela, aksine oynamaya devam etti, Galatasaray'ı da en iyi yaşayan isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. 

Karakter farklılıkları, Selçuk İnan belki en iyi arkadaşı ama aslında ondan çok farklı bir karakter yapısına sahip. Ayrıca Burak Yılmaz'a da maç içerisinde tepki göstermek onu daha iyi yapmayacak ya da Galatasaray'ı daha iyi noktaya taşımayacak.

Selçuk İnan'ın düşüşü kafaca bir durum, Selçuk İnan'ın dinlendirilmesi, kendini dinlemesi şart. Burak Yılmaz'ın düşüşü ise tamamen sistem, taktik gibi konularla alakalı. Tek forvet olarak Umut Bulut, Burak Yılmaz'dan daha etkili mesela, yapısı buna müsait. Burak Yılmaz tek forvet oynayamaz, onu kanat forvet gibi kullandığında da geçen sezon olanlar yine olur. 

Ondan en iyi verimi almak çift santrafor oynatmaktan geçiyor ve Pandev uyumu sağladıkça Burak Yılmaz'ın da yükseleceğini düşünüyorum, bu yüzden mevcut düzen içerisinde ısrar etmek gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Galatasaray forması altında da Hakan Şükür'ün herhangi bir rekorunu kırmak, buna yaklaşmak çok büyük olaydır, konuşulması gereken bir konudur.

2 yorum:

  1. Çocukluğumuzda sıkça Florya ya G.Saray ın idmanlarına giderdik.O zamanlar saha topraktı, öyle sıkı güvenlikte yoktu. İdmanı hemen toprak sahanın kanarından rahatça izleyebilirdik. Birçok hocanın idmanını izledim. Ama beni en çok etkileyen rahmetli Tomislav İVİÇ in idmanları oldu. Bence çok büyük bir hoca olan Tomislav İviç in golü bulmada çok basit matematiksel bir sistemi vardı. Soldan Ahmet Keloğlu na ,sağ kanattan Öner e caza sahası içine bolca orta yaptırır, santforlar Hociç ve Sinan a gelen ortaları değerlendirmelerini isterdi. Açıklaması da; maç boyu A.Keloğlu ve Öner ceza sahasına 10 orta yapsalar , onsekize yirmi top düşer, Hociç ve Sinan 10 unu kaçırsalar, 5 ini kaleci çıkarsa illaki kalan beşinden iki tanesini Hociç veya Sina gol yapar mantığı vardı. Demek istediğim bugünkü G.Saray ın gol kısırlığına eski usul ama mantık dışı olmayan nostaljik bir çözüm. Ceza sahasına, gol bölgesine ne kadar gollük top gelirse Burak ve golcülerin şansı o derece yüksek olur. Mümkün olduğunca golcüleri ceza sahasında daha fazla topla buluşturmalı. Tomislav İviç 30 sene önce bu formülü bulmuştu. Ağır ama klas Hocic bu sayede Türkiye de ilk gol kralı olan yabancı futbolcu olmuştu. Burak ı ceza sahasında bolca topla buluşturan bir sistem olsa belkide bu kadar eleştirilmeyecek.

    YanıtlaSil
  2. Tomislav hoca o zamana göre taktik üretmişti... Anderlecht maçında rakip ceza alanına atılan top sayısı 50-30 GS lehine...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir