19 Eylül 2014 Cuma

Veteran Lig "Hindistan", Son Yolcu Elano


Hindistan Ligi ilginç bir hal almaya başladı. Eski efsanelerin günümüzde oynadığı maçları da severiz, "vay be şu adam neydi" demeyi severiz. Hindistan Ligi'nin de geldiği konum bu, tam anlamıyla bir veteran lig olma yolundalar ve bu tarzın da seveni çok. Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires, Luis Garcia, Joan Capdevila, Sergio Contreras Pardo, Freddie Ljungberg, James Keene ve David James gibi isimler bu ligde boy gösterecekler, daha da gelecekler var.

Son olarak Elano Blumer'in de Hindistan Ligi'ne gittiğini görüyoruz. Katar, Çin, ABD gibi ülkelere müthiş bir alternatif olmuş durumdalar. Elano'nun gidişini böyle açıklayabiliriz, çünkü Elano 33 yaşında olan bir futbolcu ve Hindistan'a giden futbolcuların yaş ortalamasına baktığımızda 33 yaş aslında o kadar da büyük bir yaş değil.

Elano özeline inersek, olmamış, olamamış bir futbolcu olduğunu görüyoruz. Lucescu'nun Shakhtar'a getirdiği Brezilyalıların çoğu tutan, devamında yıldız olan isimler. O havuzu çok iyi kullanıyor ve bu anlamda da büyük paralar da harcıyorlar. Elano'yu da böyle almışlardı ama tutmamıştı. Shakhtar'dan sonra gelen Manchester City kariyeri de Elano adına bir fırsattı ama olmadı. 

Avrupa'da son durak olan Galatasaray kariyerinin de bir fırsat olduğunu düşünürken, önce 2010 Dünya Kupası yatışı, sonrasında da Galatasaray'ın içinde bulunduğu kötü hal neticesinde Misimovic, Elano gibi isimlerin aslında bir hiç uğruna gittiklerini düşünüyorum. Elano'nun çok başarısız olduğunu düşünmeme rağmen.

2010 Dünya Kupası'nı hatırladım da, Elano iyi maçlar oynasın, piyasa yapsın diye Brezilya'yı tutuyordum. Elano da iyi başlamıştı kupaya, tam piyasa yaptı derken yaşadığı sakatlık onu geriye götürdü ve o sezonun ortasında ülkesine döndü. Neymar'lı Santos'da da Elano'yu izlemek zevkti aslında, güzel işler yaptılar ama yaş 33'lere geldiğinde de para kazanmak bazı futbolcular için biraz daha ön plana çıkıyor ve Elano da bu yolun yolcularından..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir