23 Ekim 2014 Perşembe

Inter'in Kapanan Dönemi, Moratti de Bıraktı


Moratti de Inter'i bıraktığına göre, çok önemli bir dönemi kapattık demektir. Javier Zanetti'nin futbolu bırakmasıyla kapanan Inter döneminde Moratti son halka oldu. İyisiyle kötüsüyle iz bırakan bir isimdi, 2000 sonrası İtalya futboluna damgasını vurmuştu.

Juventus'un şike sonrası küme düşürülmesinin ardından, o buhrandan sadece Inter güçlü çıkabildi aslında. Lig şampiyonlukları, harcanan büyük paralar, sonrasında daha büyük paralar derken hedef aslında lig başarısından öte Şampiyonlar Ligi'ydi ama bu Mancini ile olmamıştı. Mourinho ile zirve dönemlerini yaşadılar, sadece 2 sezonda hayal edilen tüm başarılar geldi.

Mourinho sonrası ise enkaz. Mourinho, Inter ile yapabileceği daha büyük birşey kalmayınca ayrıldı, Real Madrid'e gitti ve Inter enkazı da başladı. Yatırımları kısmadılar ilk etapta ama Benitez ile başlayan bu kötü dönem, giderek maddi sorunlara doğru uzandı, şampiyon kadrodan iyi isimler ayrıldı, futbolu bıraktı derken Juventus yine sahne aldı ve İtalya futbolunu onlar yönlendiriyor.

Inter için kalan, Moratti ile yaşanan o başarılar. Eski günler gelir mi bilinmez, şu an için Juventus ve Roma'yı konuşuyoruz. Inter misali Milan da maziyi arayanlardan ama bu dönem onların dönemi değil.

Moratti'yi de Sneijder transferiyle unutmayacağız tabii, Ünal Aysal'la yenen bir öğle yemeği ve akabinde gerçekleşen bu transfer..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir