4 Ekim 2014 Cumartesi

Kayseri Erciyesspor 1-2 Galatasaray, Hamit Altıntop Geri Döndü


Fenerbahçe maçı öncesinde mutlaka kazanılması gereken bir 3 puandı. Arsenal karşısında yaşanılan hezimetin ardından da bu reaksiyonu göstermek önemli. Oynanan futbol anlamında birçok yanlışı yine konuşuruz ama Galatasaray adına şu an önemli olan, önüne bakması gerektiğidir. Milli maç arasından sonra oynanacak Fenerbahçe karşılaşması belki de sezonun bizim adımıza kırılma anı olacak.

Bu maça gelirsek, Prandelli üçlü savunma yanlışından dönmüş ve sezon başında üstüne düştüğü 4-2-3-1'i yine uyguladı. Üçlü savunmalı sistemden kalan tek nokta, Sneijder'in daha defansif kurguda yer alması, bir tek o değişmedi. Selçuk İnan, Sneijder'in oynaması gereken pozisyondaydı ama çok formsuz ve düşündüğünü sahaya yansıtamadığı bir maç daha özledik. Bu da özellikle ilk yarıda Galatasaray'ın en büyük sorunuydu.

Bu sezon Galatasaray iyi birşey yapıyorsa o da duran toplardan kazandığı goller. Özellikle kornerler çok değerli, Olcan Adın'ın sol ayağı kornerlerde çok daha kıymetli. Chedjou'yu da golle buluşturdu, Burak Yılmaz'ı da. Daha önemlisi ise, şu an takım içerisinde tek formda, tek skora etki eden kanat olması. Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere Olcan Adın'ın her maç 11 oynaması gerektiğini düşünüyorum, o sahada olduğunda Galatasaray daha hareketli ve daha fazla ekstra silahlara sahip.

Galatasaray'a iyi anlamda kırılma anını yaşatan isim de Hamit Altıntop. Yüzde 50 hazır hali bile bu takımda 11 oynaması adına yeterli. Arsenal karşısında sağ bek oynadı, müthiş iş yaptı. Kayseri Erviyesspor karşısında sol açık oynadı, yine iş yaptı. Hamit Altıntop oyuna girdikten sonra Galatasaray daha düzenliydi, daha organizeydi ve teknik ayakların daha fazla yükseldiğini gördük. Çünkü Hamit Altıntop oyuna kattığı zekanın yanında, hücumda topu tutmayı başarabilen bir isim ve ilk yarıda Yasin Öztekin, Selçuk İnan gibi isimlerle bunu başaramadık.

Selçuk İnan'ın formsuzluğu takımı etkiliyor ve yavaşlatıyor. Onun yerine oynayacak isim Yekta Kurtuluş olunca da Selçuk İnan'ın bu halini arar duruma geliyoruz. Bu yüzden Hamit Altıntop'un dönüşü önemliydi, büyük maçların büyük oyuncusu olmuştur her zaman. Oynaması durumunda da Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın fark yaratabilecek bir numaralı ismidir.

Sol kanattan gerekli verimi alamıyoruz. Telles'in savunma zaafları büyük, hücum anlamında da sağdan Tarık Çamdal'ın verdiği etkiyi veremiyor. Onun önüne Yasin Öztekin'i eklediğimizde de o kanat koridor oldu. Cenk Ahmet bitirdi Telles'i. İkinci yarıda Telles daha defansif oynamasına rağmen yine başarılı olduğunu düşünmüyorum ve Tarık Çamdal'ı sağ bek olarak kullanmanın şart olduğunu düşünüyorum, bu yüzden de sol tarafa Hakan Balta alternatifi yazılabilir. Sivasspor karşısında üçlü savunmanın kanat beki olarak iş yapmaz ama Tarık Çamdal sağdan çıktığında, defansif anlamda önemli katkı verir.


Sneijder maç sonunda mesajı verdi; "Hamit ile sahada çok uyumluyuz" diyerek. Hamit Altıntop bu takıma şart ve formsuz Selçuk İnan'ın yerine Dzemaili'yi kullanıp, Sneijder'i forvetin arkasına yerleştirirsek hücum anlamında daha organize, rakip sahada kalan ve pas olayını çok daha üst seviyeye taşıyan bir takım izleyebiliriz. 

Daha erken belki ama Fenerbahçe maçında olması gereken 11'i şimdiden yazayım;

Muslera
Tarık Semih Chedjou H.Balta
Melo Dzemaili
Olcan Sneijder Hamit
Burak 

Ben bugün Burak Yılmaz'ı da beğendim. Daha agresif, daha isteyen bir Burak Yılmaz vardı. Eksiklerini tartışırsınız ama yerden yere vuracağınız bir isim de asla olmadı, hep söyledim. O tek forvet oynuyorsa, sıkıntılı bir durumdur bu, çünkü ona uygun oynamak zorunda kalırsınız. Ama bugün orta sahaya kadar geldi, pas organizasyonlarına katıldı, hatta bazı hücum organizasyonlarını kendisi yarattı. Gol atmasının yanında, Galatasaray hücumuna da yön veren isimlerden biriydi. Forvetin arkasında, o işleri yapması için oynayan Selçuk İnan'ın yükünü de bu anlamda çekti.

Milli maç arasına güzel giriyoruz, Fenerbahçe maçı öncesinde kaybedilmemesi gereken bir maç kazandık. Şu milli arayı iyi atlayıp, Hamit Altıntop'u biraz daha hazırlayabilirsek Fenerbahçe karşısında işler çok daha güzel olabilir, ben umutluyum..

1 yorum:

  1. dzemaili olmayacak gibi.şimdiye kadarki performansı iyi değil.

    devre arası acil kaliteli forvet şart.demba ba tarzında.

    olcan trabzondaki gibi iştahlı değil.sanki büyük takım oyuncusu değil gibi.

    hamit formunu bulmaya başlıyor.

    sneijder harikulade

    yasini beğeniyorum.şu yönden.kanat forvet olabiliyor maç içerinde.shurrle tarzında biraz.olcan dan çok yasine şans verilmeli.

    rakipler çok rahat pozisyona giriyorlar.pres gücüne hala ulaşılabilmiş değil.

    tarık orta yapmasını bilmiyor.bence yanlış transfer.

    ikinci yarıdaki etkin pas oyununu beğendim.

    büyük takımın 3 kulvarda yola başlarkenki forvetleri umut ve burak olmamalı.kadro mühendisliğinde hatalar var.seçimlerde hatalar var.

    şunun altını net çizmek gerekir.büyük takım oyuncusu olmak farklı bişey.bkz:hamit

    skibbe zamanında arda lincoln baros kewell ın neler yaptığını biliyoruz.büyük oyuncular büyük oyuncularla oynamayı severler.sneijder in etrafını maalesef dolduramadık.yeterince.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir