27 Ekim 2014 Pazartesi

Koca Galatasaray Bu Adamlara Kalmış

 
Hagi'nin Misimovic'i kadro dışı bırakmasını hatırladım. O dönem yanlış bir karar diyordum, hala da arkasındayım ama kadro dışı bırakma nedeni, yeterince koşmaması ve o ruhu sahaya yansıtmamasıydı. Oysa Misimovic'in tarzı buydu ama neyse. Geçmiş günler.

O gün Hagi'nin yaptığı bu uygulama, bugün geçerli aslında. Bugün olması gereken bir hamle. Bunu isteyen birçok futbolcumuz var, başta da Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gelmekte. Keşke bu tarz bir hamle yapılsa ve Galatasaray'a yakışan isimler forma şansını bulsa. Eminim, Prandelli kalırsa bir sonraki maçta yine bu isimler 11 başlayacak, bu futbolculara dayalı düzen Galatasaray'da bitmiyor.

2000 sonrası Galatasaray'ında bunlar hep oldu. Futbolcular değişiyor ama o yapı kurulu, asla bitmiyor. Dün Servet Çetin, Rijkaard'ı sırtından hançerlerdi, bugün ise Selçuk İnan ve arkadaşları önce Mancini, sonra Prandelli derken bu durum devam ediyor, bugün yine yaşanıyor.

Evet, Prandelli kötü ve gitmesi gerekiyor ama tek suçlu o değil. Prandelli'den sonra da bu düzen devam edecekse gitmesinin bir espirisi kalmayacak. Bu anlamda özlediğim isim Kalli, kırılması gereken kalemleri çok güzel kırardı. Bu düzeni yıkacak isim o olacaktı ama 2. döneminde maalesef yaşı ve sağlık durumu buna engel oldu.

Suçlu biraz da biziz aslında. Başta da ben geliyorum, biraz günah çıkarayım. Selçuk İnan'ı ve Burak Yılmaz'ı kaf dağına çıkaran bizleriz, en azından çoğunluğumuz. Zamanında bunu yaptık. Selçuk İnan'ı Xavi ilan ettik, Burak Yılmaz'ı alternatifsiz derken bugün bu noktaya geldiler. Bu noktaya gelmelerinde de taraftarın da büyük emeği var. Selçuk İnan, Fenerbahçe maçında formayı çıkardığı gün buna karşı duran taraftarlar vardı, bir de destek olan (benim gibi). Keşke o gün dur diyebilseydik, bugün belki de bu noktaya gelmeyecektik.

Sabri Sarıoğlu'nun sezon başında kadro dışı bırakılmasını, değişim adı altında desteklerken bugün gördüğümüz, bu ruhsuzların Sabri Sarıoğlu'nun tırnağı olamayacağıdır. Galatasaray'ın bu adamlara kalmış olması en büyük yara.

Diğer acı taraf, Galatasaray'ın son yıllarına damga vurmuş, tabiri caizse reyis kıvamına gelmiş futbolcuları sayalım desek, sayacağımız hemen hemen tüm isimler yabancı. Riera'sından, Kewell'ına, Drogba'sına, Elmander'ine diye uzayan bir liste. Araya herhangi bir yerliyi eklemek imkansız ama sorunları yabancı futbolcular çıkarıyor değil mi?

Bu ortamda da tabii bu isimler yabancı sınırını destekler. Bugün Yekta Kurtuluş'un İlkay Gündoğan'dan fazla kazandığını görüyoruz, Galatasaray'da futbol ortamı maalesef bu. Bu durum yabancı sınırıyla alakalı ama fazlasıyla bizim hovardalığımız.

Başakşehir maçına dönüyorum, Muslera'nın çaresizliği, Melo'nun oyundan çıkarken üzüntüsü, Sneijder'in kendini nasıl yırttığını gördünüz. Bugün, bu adamlar Galatasaray'dan ayrılıyorum dese yine zirve takımlarda oynar, talipleri çıkar ama bizim yerli tayfamızın üzüldüğünü düşünmüyorum. Takım kaptanı zaten havlu atmış, kafasında olayı bitirmiş ama Kasımpaşa maçında da 11 çıkacağından, maç başı ücretini cebe atacağından emin..

Geçtiğimiz sezon, Drogba itham ediliyordu. Maç seçiyor, maç satıyor diye. Chelsea maçında özellikle çok konuşuldu bunlar ama Drogba'nın kalitesini geçtim, sahaya yansıttığı ruhun yakınından geçen yok..

2 yorum:

  1. Beşiktaş maçı öncesi kamp disipline uymadığı için Kalli nin kadro dışı bıraktığı iki isim Hakan Şükür ve Lincoln.Düşünüyorumda kibar ve efendi Prandelli böyle bir kararı asla veremezdi. İşte şu anda G.Saray ın içinde bulunduğu anlamaak için geçmişten küçük bir örnek. Disiplinli olmanın yanında adil olmak.S.İnan bu dökülen formuyla her hafta forma buluyorsa Emre Çolak a yapılan büyük haksızlıktır.Sabri yetenekli değil doğru ama yüreğine sahaya yansıtan tek G.Saray lı . Şu an G.Saray da eksik olan beğenilmeyip makara yapılan Sabri nin G.Saray lık ruhu.İsyankarlığı hırsı, yenilgiyi hiç bir koşulda kabullenmeyen isyankarlığı.Sabri hiç bir şey yapmasa bile sırf bu yüzden takımda tutulmalıydı.Sabri affedi,ldi.Bu saatten sonra kırık camlar yerine otururmu,. En azından bir G.Saray ruhu takımın içinde olacak.Ligin en kötü takımı Balıkesir e farklı yenildikten sonra Başakşehir maçında yaşanan acizlik ve bunu yaşatanlar her hafta ilk onbirdeler.ve yine bunlar Türkiye de en iyi tahsil yapan, en üst düzey yöneticinin en az yüz misli fazla para kazanıyorlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir