19 Ekim 2014 Pazar

Ne Mutlu Sneijder'i Olanlara


Yine iş dönüp dolaşıp Ünal Aysal'a gelecek ama Sneijder transferini bir öğle yemeğine sıkıştan kulüp başkanından bahsediyoruz. Sneijder ismi büyük markadır, bu markayı da Galatasaray'a kazandıran Ünal Aysal'dır. Ünal Aysal gidiyor ama arkasında bıraktığı değerler, başarılar var. 

Dün kafam Hasan Şaş'ın yorumlarına takıldı, her zaman takılıyor zaten. Sneijder için bizim 4. terchimizdi diyen bir vizyon bu. Mesele Sneijder'i beğenmemek değil, böyle bir ismin ön plana çıkmasından doğan rahatsızlıkları. 

Dün yaptığı yorumda, 6-0'lık maçta daha iyi oynadıklarını, Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında çok kötü olduğunu söylemiş. Mesele oynanan futbol olmaz, insanlar bunu hatırlamaz. Fabio Pinto'nun şutu direği sıyırmasa o maç belki de başka olurdu demez. 6-0 konuşulur ve o skorun da parçalarından biri Hasan Şaş'tı. O maç üzerinden bu maçı yorumlamak büyük bir futbol gafletidir.

Hepsinin ötesinde, Sneijder için 4. tercih deyip, Sneijder üzerinden bugün övgüler düzmenin yüzsüzlük boyutu büyüktür, çok ağırdır, tarifsizdir.

Bu yüzden de böyle düşünen zihniyete rağmen, Sneijder'i Galatasaray'a kazandıran ve ısrar eden Ünal Aysal'a bir teşekkürü daha kendi adıma borç bilirim. 

Sneijder'in ne kadar kudretli bir isim olduğunu dün gördük. Takım iyi oynamayabilir, kötü olabilir ama Sneijder seni kaçıncı kez ipten alıyor. Geçen sezona gidin, Juventus, Fenerbahçe, Türkiye Kupası Finali'nde Eskişehirspor ya da Karabükspor maçları. Bunu hep yapıyor, dün ise bu işin zirve noktasını yaşıdı. 

Kariyeri anlamında unutulmaz bir gündü, bizler açısından da. Son dakikalara tamamen kendi yarattığın, kendi bireysel çabanla getirdiğin iki muhteşem gol. Fenerbahçe'ye atması daha anlamlı, Volkan Demirel'e atması ise çok büyük bir mesajdır. Bu anlamda unutmayacağız bu maçı ve her hatırladığımızda da andığımız isim Sneijder olacak..

"Volkan, hep zaman geçirmeye çalıştı. Ben de son dakikalarda attığım gollerle onu cezalandırdım"

2 yorum:

  1. bu klüpte top oynayıp milyon dolarlık servet yapıp,futbolu bıraktıktan sonra takıma sallayanlar kervanına şaş ta katılmış.yazık.sneijder bizim 4.tercihimizdi zihniyetiyle dünya klübü olmamız mümkün değildir.kaka yı isterim diye tutturmuştu ft.kaka nerde şimdi?sneijder hagiden sonra tanrının bize sunduğu 10 numara bir lütufdur.son sözümde burak kabızına.2.golde keşke bana pas atsaydı diye düşüneceğine gitte adamı tebrik et.

    YanıtlaSil
  2. Bir G.Saray lı olarak Sneijder a verilen ücreti fazla bulmuştum. Ancak öyle maçlarda ön plana çıktık ki hepsi G.Saray tarihinde hatırlanacak büyük maçlar. Keşke etrafında vasat futbolcular yerine çok daha üst sınıf futbolcular olsaydı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir