8 Ekim 2014 Çarşamba

Nice 100'lere


Fernando Muslera, Kayseri Erciyesspor maçıyla birlikte Galatasaray forması altında 100. resmi maçına çıktı. Bu çok büyük bir olay ve nice 100. maçlara diyorum. 7'den 77'e, Galatasaray tarftarından herhangi bir takımın taraftarına kadar herkesin sevdiği, takdir ettiği bir isim. Önce müthiş bir karakter, sonrasında harika bir yetenek. Yabancı kontenjanı da bu durumu engellemez, Muslera gibi bir kaleciniz varsa oynar, bu kadar basit.

Taffarel için de şunu söyleyelim, 3 yıl önce bugün Brezilya tarihinin en iyi kalecisi seçilmişti. Onu kim zorlar diye düşünüyorum, kendi izleyebildiğim döneme bakarak Julio Cesar akla geliyor ama Taffarel bu onurla şereflendirildiğinde, Julio Cesar en parlak dönemlerini geçiriyordu, bu yüzden Taffarel'e rakip olmakta imkansız. Taffarel de Muslera misali, Galatasaray taraftarından herhangi bir takım taraftarına kadar herkesin sempatiyle baktığı, sevdiği, saydığı bir karakter. Devamında da büyük bir Galatasaray efsanesi.

Bu ikilinin bir arada olması bu yüzden değerli. Taffarel öncesi kaleci hocalarına baktığımızda ve Mondragon sonrası Galatasaray kalecilerini incelediğimizde kaleci mevzusunda büyük bir buhran yaşamış Galatasaray, bu çok net.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir