27 Ekim 2014 Pazartesi

Sabri Sarıoğlu'nun Dönüşü

 
Sabri Sarıoğlu'nun affedilmesi, takımın olağanüstü kampa alınması yönetimin ilk icraatları oldu. Kurtuluş reçetesi bu değil ama Prandelli'yi gönderebilmenin üzeri örtülmüş hali. Senin beceremediğin işi biz beceririz mesajıdır. Doğru mudur yanlış mıdır bilinmez ama yeni yönetim ortaya bir irade koymaya çalışıyor.

Sabri Sarıoğlu'nun neden kadro dışı bırakıldığını anlamamış ama desteklemiştim. Prandelli geldiği ilk dönemde esen değişim rüzgarları hoşuma gitmişti ama bu değişimi yanlış kişilerle yaptığımızı bugün görüyoruz. Mevcut Galatasaray kadrosu ruhsuz, kötü oynayan ve çabalamayan birçok futbolcuyla dolu. Galatasaraylılığını tartışıyoruz çoğu futbolcunun, bu takıma duydukları saygıyı. Bu anlamda Sabri Sarıoğlu'nun dönüşü olumlu.

Tabii bu kadro dışını kim yaptı, hala açıklığa kavuşmamış bir mesele. Ünal Aysal'ın kararı mıydı, Mancini'nin raporu muydu yoksa Prandelli'nin tasarrufu mu olmuştu?

Prandelli'nin tasarrufu olması zor, bir futbolcuyu görmeden nasıl böyle bir kanıya varabildi. Ama bu kadro dışıyla ilgili her açıklamasında da bu kararı kendisinin aldığını söylüyordu. Kim bıraktı, neden bıraktı umarım açıklığa kavuşur diyelim.

Gerçek olan şu, Veysel Sarı'dan daha bek kere bektir. Üstelik geçtiğimiz sezon Mancini ile birlikte sol bek oynayabilme özelliğini de sonunda kazanmıştı. Yıllardır denenmiş ama olmamış, Mancini ile birlikte bunu da yapmıştı. Birçok maç şans bulmuş, bana göre iyi bir sezon geçirmişti. Mesela, Semih Kaya'nın sağ bek oynaması da değerliydi ama Prandelli hiç gitmedi bunların üstüne. En azından Sabri Sarıoğlu'nun dönüşü sağ bek rotasyonuna nefes aldırır. İşin teknik boyutu da böyle.

Yarın neler olacak merak ediyorum, çok şeye gebe bir gün..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir