2 Ekim 2014 Perşembe

Teşekkürler Ünal Aysal

Ünal Aysal dönemi an itibariyle sona ermiş bulunmakta. Daha önce de yazdım, kendisinin devam etmesini fazlasıyla istiyordum, o çekilmeyi tercih etti. Şu ortamda devam etmesi, ortaya koyduğu vizyonu devam ettirmesi gerekiyordu ama devamında yeni sorular bırakarak çekildi. Bunu da itiraf etmek gerekiyor.

Geçen yıllara baktığımızda, Ünal Aysal'a teşekkürü borç bilirim. Başarılı bir dönemdi Ünal Aysal dönemi. Bizler başarı kıstası olarak futbolu alabiliriz ama Aysal döneminin öncelikle başardığı şey, Galatasaray'a tekrar spor kulübü olmasını hatırlatmasıdır. Doğru yapılanma ve doğru isimlerle özellikle de basketbol konusunda Galatasaray'ı getirdiği konum ortada. 

Basketbolda yarattığı istikrarın futbol ortamında kaybedilmiş olması Aysal dönemini en çok yıpratan etmendi ama Fatih Terim ayrılığında Aysal'a yüzde 100 hak veriyorum. Yaşanmaması gereken bir ayrılık olabilir ama Fatih Terim'in kendi yarattığı süreç bu ayrılığı kaçınılmaz kıldı. Bu yüzden de Aysal'ın en doğru iki kararına baktığımızda, ilki Fatih Terim'i takımın başına getirmek, ikincisi ise Fatih Terim'le yolları ayırmak. Bu önemli bir gerçek.

Vizyondan kastım ise, marka isimlerle çalışmak, tam bir Avrupa kulübü gibi hareket etmek. Sneijder, Drogba, Mancini, Prandelli gibi isimler marka isimler, herkesin bildiği tanıdığı kişiler. Bu tip hamlelerle de Avrupa'da gündem olmayı başardık, Galatasaray'ın adını Avrupa'ya yeniden hatırlattık.

Enkaz durumda aldığı Galatasaray'ı yeniden ayaklandırdı Aysal ama şu noktada yaşanan kaosla birlikte yeni bir enkaz tehlikesi var. Bu anlamda da şu noktada elini taşın altına sokan (bu kısa sürede) herkese saygım büyük, en azından tek adaylı bir seçim olmayacak. Başkan adaylarının listelerini henüz bilmiyoruz ama herhangi bir oyum, etkim olmamasına rağmen dışarıdan bir taraftar gözüyle bakarak Duygun Yarsuvat hocanın kazanmasını temenni ediyorum.

2 yorum:

  1. hep aynı şeyleri yazıyorsunuz Ünal Aysal'la ilgili ama birazda kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumu yazın,sahada yürüyen bazı oyuncuların ne kadar ücretle sözleşme yenilediklerinden bahsedin,şöyle bir örnek vereyim ben bugün gidip kredi kartı limitini sonuna kadar zorlayıp 3 harika gün geçireyim,etrafa da biraz görüntü vereyim,sonra ödemeye gelince ödeyemeyip çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalayım..böyle bir durum ne kadar mantıksızsa Ünal Aysal'ın "bazı" hamleleri de o kadar mantıksızdır ki zaten uefa borçlardan dolayı 'financial fair play' diyerek çeşitli defalarda uyarmıştır..Az parayla sabredilen makina gibi işleyen bir takım görmek istiyorsa Beşiktaş'a bakmalı Ünal Aysal,bizim 90ların sonu 2000lerin başı halimize git gide benziyorlar ve onlar doğruları yaptıkçabiz yanlışları yapıyoruz ne yazık kı:((

    YanıtlaSil
  2. Adsız; Herşey sportif başarı için ve ortada bir sportif başarı var..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir