25 Ekim 2014 Cumartesi

Yeni ve Geçici Dönem; Başkan Prof.Dr. Duygun Yarsuvat


Yaşadığımız dönemin adı "kriz". İşin ekonomik boyutu ne durumda bilmiyorum, sürekli ekonomik durumun iyi gitmediği söyleniyor, finansal fair-play derdiyle de uğraşıyoruz derken yeni yönetimin önceliği bu ekonomik görüntüye yön vermek olacaktır.

Ünal Aysal'ın devam etmesi yanlısıydım ama devam etmedi, istediği yetkileri alamadı. Bu güvensizlik ortamında da daha fazla başarılı olamayacağını düşündü. Galatasaray'a önemli değerler katan bir başkan olarak hatırlayacağım, kümede kal Galatasaray'dan her sezon Şampiyonlar Ligi oynayan ve orada da iddia yaratabilen bir yapıya büründük. Basketbolda gelen başarılar malum, artı olarak spor kulübü yarattı. Kısacası, Galatasaray'a Galatasaray olduğunu hatırlatan bir başkandı. Son kez kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Zamansız bir ayrılık oldu bu, seçim kararı erken alındı, aday olması gereken isimler bu yüzden aday olamadı. Adnan Öztürk, Cemal Özgörkey gibi isimleri sayabiliriz. Bu kriz anında aday olan, camiayı toparlamak için hareket eden ve başkan seçilen Duygun Yarsuvat Hoca'yı tebrik ediyorum, umarım ayağa kalkmasını bilir ve bu kriz dönemini en iyi şekilde atlatırız.

Geçici bir dönem bu. Mayıs ayına kadar devam edecek bir yönetim. Mayıs ayına kadar da aday olmayı düşünen adaylar hazırlıklarını yapıp, Galatasaray'da başkanlık yarışı yapacaklardır. Bu geçen süre ise kısa gibi görünen ama önemli bir dönem. 4. yıldız yarışı devam ediyor, Avrupa hedefi ne olursa olsun mevcut, basketbolda yükseliyoruz, bu yükselişin sekteye uğramaması gerekiyor ve finansal fair-play lanetinden de kurtulmalıyız. Bu anlamda işleri çok zor.

Alp Yalman ismine saygı duymama rağmen, Adnan Polat döneminin devamı olacaktı, bu da Galatasaray için iyi olmayan bir durumdu. Bu anlamda da Duygun Hoca'nın kazanmasına çok sevindim. Yine de beklediğimden fazla oy aldığını da söylemem lazım, daha güçlü bir muhalefet bu seçimden galip ayrılabilirmiş, bunu gördük.

Duygun Hoca'nın yönetiminde ise hem Ünal Aysal döneminden gelen isimler var, hem de yeni isimler. İşleyen bir süreç var ve bunun devam gerektiğinden, bu isimlerin tekrar yönetimde olması güzel. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın da dönüyor olması, Galatasaray'da yitirilmeye başlayan yönetici & futbolcu köprüsünün yeniden kurulmasını sağlayabilir, bu önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir