21 Kasım 2014 Cuma

Bruma & Sunderland, Genç Yabancıya Bakış


Bruma gibi bir ismi transfer etmek herhangi bir Avrupa takımı açısından büyük bir yatırım, gelecek adına atılan önemli bir adım olabiliyor ve yıllar sonrasını da futbolcunun transfer edildiği gün planlıyorlar ama aynı formül ülkemiz takımları açısından uygulanamıyor. Genç yabancı maalesef ülkemizde yetişmiyor, hatta potansiyel yerli futbolcunun bile ülkemizde geleceği nokta sınırlı. Arda Turan'dan pay biçebilirsiniz.

Bruma da önemli bir yatırım misali transfer edildi, 10 milyon avro bonservisi böyle bir genç futbolcuya ödemek pek görülen bir durum değil. Dev ekiplerin bile böyle gençler için ödeyecekleri bonservis sınırlıdır ve Bruma için ödenen bonservis miktarı da bu sınırlardaydı. Bu anlamda da bir kumar oynandı diyebiliriz.

Ama tutmayan bir kumar, en azından şu gün tablo bunu gösteriyor. Yaşadığı şanssız sakatlığın da elbette etkisi var ama yukarıda da dediğim gibi, yabancı potansiyel gençler ülkemiz takımlarında gelişemiyor. Yabancı sınırı da bunda etmen, beklentiler ise daha büyük etmen. Bruma gibi bir isim için 10 milyon avro öderseniz herkes o dakika katkı bekler, 2 sene sonrasını pek düşünmez. Bruma da biraz bunun kurbanı oldu sanki.

Bu anlamda, Bruma için Sunderland'ın 12 milyon avro gibi bir rakamı gözden çıkarması Galatasaray açısından çok büyük bir şans. Bu transferin ardından 2 sene sonra da ah vah diyeceğimizden eminim, Bruma'nın geldiği noktayı, ülkemizden böyle bir futbolcunun da geçtiğini söyleyeceğiz ama Bruma'nın Galatasaray'da geleceği nokta sınırlı. Hatta Telles için de aynı şeyi yazabiliriz. Olmuş yabancılar ülkemizde iş yapıyor, fark yaratıyorlar. Acı gerçek bu.

Aslında size de sormak istiyorum, olası Bruma transferine siz ne dersiniz? Yorum bölümüne cevaplarınızı bekliyorum..

4 yorum:

  1. Bruma şu an ne hale bilmiyorum. Sakatlık sonrası ikili mücadelelerden korktuğu için rehabilitasyon görüyor diyorlar. Sahaya çıksa taraftar ilk başta pek hayıflanmaz ama puan kazandırmadığı her maçtan sonra kredisi azalır, dediğin gibi direkt katkı beklendiği için de yuhalanır. Salih Uçan sistemi gibi bir kiralamayla gönderebiliriz Bruma'yı. 2 yıl oynasın 15 milyona almak isterlerse alsınlar.

    YanıtlaSil
  2. Ligimizin şartlarının genç oyuncuların gelişimine uygun olmadığının herkes bilincindedir artık çok değerli bir yatırım ama zeminden tutunda sertlik, basın ve tribün baskısı, oyuncudan nasıl verim alınacağı konusundaki sorunlar sistemsizlik diye gidecek olan listeden dolayı genç oyuncular harcanıyor. Bruma için benim düşüncem Portekize bir buçuk sezonluğuna kiralanmalı malumunuz Hollanda ve Belçika ile birlikte genç oyuncuların en kolay kendini gösterbildiği lig şartları orada mevcut. Bruma gibi genç bir oyuncununda kendisinide iyi hissedeceği ülkesinde yetenekleri gösterme şansı yüksek gibi orada kendini gösterirse zaten konuşulan rakam 10 felan değil 30 civarı olur. Tabi yönetimsel sorunlar ortadayken ara transfer döneminde Bruma için 12 değil 7-8 düzeyinde bir teklife razı olunursa 2 yıl sonrada kafamızı duvarlara vurabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Yıllardır içimi acıtan bir Ribery vakası var. Ribery öyle ya da böyle takımdan gittikten sonra ve bugünkü başarılarını gördükçe içim acıyor. Bruma da satılırsa aynı hissin oluşacağını düşünüyorum. Fakat sizinde bahsettiğiniz gibi kalsa da kendini geliştirme fırsatı bulamayacak. En iyisi yaşayıp görmek

    YanıtlaSil
  4. Tamam oyuncu geliştirmeyi ülke olarak bilmiyoruz da Bruma'nin üst üste oynadığı 3 maçı yazabilecek olan var mi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir