3 Kasım 2014 Pazartesi

Dortmund 1.10, Galatasaray 7.50, Bugünleri de Gördük


Galatasaray'ın gelebileceği en kötü nokta ne diye sorsak, Dortmund karşısında iddaa'nın bizim için verdiği oranı gösterebiliriz. Dortmund'un oranı 1.10, Galatasaray'a ise 7.50 oran verilmiş. Bu nokta da önceliği lige vermiş Prandelli ve futbolcuların eseridir. Galatasaray bu değil, Avrupa'da böylesi hiç değildi. Geçmişe de dönmeden, son iki yıla bakarak bile bunu söylemek mümkün. Averaj takımına verilen bir orandır bu, açık açık söyleyelim.

İlk maç üzerinde umutlu ve motiveydim. Bu maç için ise çoğumuz gibi benim de çok fazla umudum yok, umutlanacak bir durum yok çünkü. Tüm odaklar lige çevrilmiş, gruptan çıkmak adına bir umut kalmamış, Avrupa Ligi hedefinde bile favori durumda değil Galatasaray. TT Arena'da Dortmund'un neler yaptığını gördük ve Dortmund'un da ligde kötü gidişatı, onlar adına iyi gittikleri Avrupa'yı daha da olmazsa olmaz kılıyor.

Ligde kötü gidiyor olmaları Dortmund adına Avrupa'da birşey ifade etmiyor. Hızlı oynuyorlar, teknik isimleri, daha önemlisi Galatasaray'a ters gelen futbolcuları var. Reus, Mkhitaryan, Kagawa ve Aubameyang dörtlüsü bile başlı başına Galatasaray'ı imha etmek adına yeterli bir dörtlü. Yine bu hücum hattıyla başlarlar ve Galatasaray'ın yapması gereken birşey varsa, o da oyunu hızlandırmaması gerektiği, tempo olabildiği kadar aşağıda kalmalı. İş sürat oyununa kalırsa, yine rencide edici bir skorlar karşılaşmak mümkün.

Prandelli'nin nasıl bir kadro çıkaracağından öte, yönetim nasıl bir kadro çıkaracak bunu konuşalım. Prandelli'nin onların elinde sürüklendiğini düşünüyorum, tüm yetkisini bu anlamda kaybetti. Sneijder'i Kasımpaşa maçında kulübede oturtan da yönetimdir, Sabri Sarıoğlu'nu affeden de. Bu yüzden Prandelli nasıl bir 11 sahaya sürer sorusunu hiç düşünmemek lazım.

Bahsi geçen 11 ise;

Muslera
Tarık Chedjou Semih Telles
Hamit Dzemaili Melo Selçuk Sneijder
Burak

Daha kalabalık bir orta saha var, takımın mücadele gücü en üst seviyede tutulmak isteniyor ama Sneijder'i solda oynatma sevdası bir türlü bitmiyor. Tempoyu düşürüp, orta sahadan atılacak uzun veya ara toplarla Burak Yılmaz'ı rakip savunma arkasına kaçırma düşüncesi tek çıkar yol. Dortmund savunmasının dezavantajı ağır olması ve Hummels'in de bu maç olmayacağını belirtelim. Savunmadaki aklı da kaybetmeleri anlamını taşır bu, Bayern Münih maçının da kırılma anı Hummels & Subotic değişikliğiydi.

Ağır şekilde favori olmadığımız bir maça çıkacağız, umarım herkes yanılır ve Galatasaray güzel bir skorla Almanya'dan ayrılır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir