10 Kasım 2014 Pazartesi

Mancini'nin Rhodolfo, Prandelli'nin Balanta Sevdası


“Chedjou konusunda yanıldığımı büyük bir samimiyet ve keyifle söyleyebilirim. Belki kalma konusunda ısrar etmese bugün aramızda bile olmayabilirdi. Üstelik kendisi de geçen sezon iyi bir grafik çizememişti. Alternatif isimler belirlemiştik. Maddi sebepler veya talip olduğumuz oyuncularla ilgili yaşanan sorunlar Chedjou ile devam etmemizde de etkili oldu” 
 
Prandelli'nin Chedjou için söyledikleri bunlar. Hatırlıyorum da Mancini'nin Rhodolfo, Prandelli'nin Balanta sevdası gerçek olsa bugün Chedjou aramızda olmayabilirdi ve bu sevdaların da büyük kumar olduğunu hep söyledim, dile getirdim. Kendimi övmeyi sevmem ama Chedjou konusunda mütevazi olmaya gerek yok, Chedjou için ısrar edilmesi gerektiğini hep yazdım, bugün de sonuçlar ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıkların etkisi, hoca değişimi derken istikrarı bir türlü yakalayamamış olabilir ama kalitesini belli ettiği çok maç vardı. Bir de bunun yanına duran toplarda gol özelliği, maçın kötü gittiği anlarda hücuma çıkıp pozisyon yaratabilmesi gibi özellikleri de kattığımızda Chedjou'nun ligimiz açısından çok üst düzey bir stoper olduğunu düşünüyorum.

Bu sezona da baktığımızda Galatasaray'ın en iyi futbolcusu diyebiliriz. İstikrarını hiç bozmadan devam ediyor, önemli katkılar sağlayabiliyor. Ayrıca ilginç bir istatistik, Chedjou'nun bu sezon yaptığı faul sayısı sadece 3. Bu adam stoper oynuyor ve bir stoperin bu kadar az faul yapması yerine göre iyi birşey. Chedjou güçsüz bir oyuncu değil, fizik gücü de ön plana çıkan bir isim ve agresifliğini doğru düzeyde tuttuğunu gösterir bu istatistik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir