27 Kasım 2014 Perşembe

Umarım Yeni Güne Prandelli'nin Gönderildiği Haberiyle Uyanırız


Anderlecht maçıyla ilgili çok konuşulacak şey yok, tahminler her zaman olduğu gibi doğru çıktı. Üstelik bu sefer 11 tahminim de tuttu, Prandelli çıkarabileceği en iyi 11'i sahaya sürdü diyebiliriz ama Galatasaray'da kaybedilen şeyler artık Prandelli ile geri dönülmez noktada olduğundan bu saatten sonra yapacağı iyi şeylerin iyi bir getirisi olmuyor, olmayacaktır.

İlk maçta izlediğim Anderlecht, o zamandan bu zamana büyük bir gelişim göstermedi, onlar açısından da lig performansı şahane değil ama bir tarzları var, neler yapacakları belli. Genç bir takım, dinamik, yorulmuyorlar. Hızlı oynuyorlar, maçın her anı tempo yapabiliyorlar. Akıllı oynamıyorlar belki ama enerjileri Şampiyonlar Ligi'nin en ağır, en koşmayan takımlarından biri olan Galatasaray'a inanılmaz ters geliyor. 

Bu sezon için Galatasaray'ın özeti bu zaten. Hız ve tempoya akıl katan takımlar fark atıyor, akıl katamayanlar ise galip ayrılıyorlar. Anderlecht ilk maçta galibiyeti Chedjou'ya kaptırdı, bu maçtan galip ayrılarak Avrupa Ligi biletini cebine koydu. 

Galatasaray ise çok uzun bir zamandan sonra Avrupa defterine bu kadar erken veda ediyor. Hatta Şampiyonlar Ligi tarihine baktığımızda Galatasaray'ın en bitik dönemi bile diyebiliriz. Varlık dahi gösteremiyorlar. Chedjou'nun çabası olmasa yeni bir 0 faciası kapıda olduğu gibi en kötü averaj anlamında da şansımız devam ediyor. Her anlamda iflas eden bir Galatasaray.

Adalet duygusunun olmadığından hep bahsettik. Aynı şekilde Prandelli'nin artık yönetimin kuklası olduğundan. Sabri Sarıoğlu'nun affedilmesi ile başlayan bu süreç şu noktaya kadar geldi. Kadroları onun kurduğunu düşünmüyorum, idman anlamında da takımı çalıştırmadığını düşünüyorum. Taktik anlamda ise iflas ettiğini maç içerisinde görüyoruz. Hamle yapamayan, bildiği tem hamle Umut Bulut olan, onu da iş işten geçtikten sonra oyuna alan, dakika 90'da Furkan Özçal'ı oyuna alarak herkesle dalga geçiyor.


Bruma'yı izledik, her maç şans bulması durumunda neler yapabileceğini gösterdi aslında. En hareketli futbolcumuzdu ama Prandelli'nin ilk hamlesi, o da 75 küsürlerde Bruma'yı oyundan çıkarmak oluyor. Dortmund maçı olsa Dortmund günlerine selam çakıp Yasin Öztekin'i oyuna alacaktı. Şimdi göreceksiniz, Gaziantepspor maçında bugün 11 başlayan bazı isimleri 18'de dahi görmeyeceğiz. Prandelli bu, artık şaşırtmıyor.

Aynı noktaya her maç sonunda değiniyoruz ama Prandelli ile geçen her saniye israf. Avrupa hedefi de kalmadı artık, ligde de dip noktadayız aslında ama ligimizin kalitesiz yapısı bizi zirvede tutuyor. O da uzun sürmez. Trabzonspor geliyor, Fenerbahçe zorlu deplasmanlarını bitirdi, Beşiktaş iyi oynuyor. Haliyle hamle yapmak zorundasınız, heyecan katmak zorundasınız. Geçici bir yönetimiz diyorsanız, şu süreci olabilecek en iyi teknik adamla atlatmak zorundasınız.

Umarım yeni güne Prandelli'nin gönderildiği haberiyle uyanırız..

2 yorum:

  1. Galiba olası BJK mağlubiyeti ne kadar çekeceğiz prandelli'yi

    YanıtlaSil
  2. Diyelimki Prandelli gitti . Bu takımın değişmezleri stoper Semih, orta saha Selçuk, forvet Burak .Ne hikmetse gelen hoclar anlaşılmaz şekilde bu üçlüden vazgeçmiyor. Üçüde şu an milli takımın ve G.Saray ın bankoları. Milli takımın ve G.Saray ın hali de ortada.Teknik adamdan ziyade G.Saray da çok ama çok ciddi kadro yanlışlığı var. İdiia ediyorum bu üçünü alın Akhisar a koyun, Semih in U.Derinkök den, Selçuk un Bilal den . Burak ın Gekas dan ne fazlası var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir