3 Aralık 2014 Çarşamba

Bu Takım Euroleague Şampiyonuydu

Euroleague'de geri dönülmez noktaya doğru ilerliyoruz. Bu takımın Eurolegue şampiyonu olduğunu bizler ve oyuncular Ekaterinburg deplasmanında hatırladılar ama yine kaybettik. Çok yakın maçlar kaybediyoruz, Zellous kaybı yaşanmasaydı kazanılacak 4 tane maç olduğunu düşünüyorum. Üstelik bunlardan ikisi Ekaterinburg ve Kursk deplasmanlarıydı. 
 
Şimdi o yaraya pasuman yapılacak, Whalen olmadı ama büyük ihtimalle Zellous geri dönecek ama Euroleague arenasında iş işten çekmek üzere. Gruptan çıkma şansımızı zora soktuğumuzu düşünüyorum (imkansız olmasa bile), kendi ligimizde işler gayet yerinde, final geçen sezonlarda olduğu gibi yine kaçınılmaz olacak, hatta skorer oyuncu hamlesiyle şampiyonluğun da yeniden en büyük adayı olabiliriz ama geçen sezon Euroleague şampiyonu olmuş bir takımın daha iyi başlamasını, daha rahat bir konumda olmasını bekliyordum. 
 
Alba Torrens ve Işıl Alben gibi isimlerin kaybı da büyük oldu, henüz telafi edemedik. Nuria'dan oyun kurucu anlamında katkı alamıyoruz. Geçen sezondan farklı olarak Dubljeviç faktörü var ama bu tip takımlar oyun kurucusu kadar konuşuyor ve oyun kurucu katkısı almamız bu maçlarda şart. Whalen o anlamda nokta atışı olabilirdi ama Agü bu transferi gerçekleştirdi, onları da tebrik etmek lazım. Büyük iş gerçekten. Galatasaray ise Zellous'u geri döndürmenin peşinde, umarım bir an önce bu hamle gelir.

Ekaterinburg maçı gerçekten inanılmaz. Son 3 dakikaya 9 sayı farkla girip, şu maçın uzatmaya gitmesi nasıl açıklanabilir bilmiyorum. Buradan alınacak bir galibiyet çok değerli olacaktı. Gerçi oynanan oyun önemli bir mesaj, çok zor bir depasman ama grupta rahat bir konumda olsaydık bugün mağlubiyeti değil de oyunu konuşurduk. Şimdi ise mağlubiyeti konuşmak zorundayız. 

Ayrıca Taurasi net üzdü, bunu da söyleyelim. Attığı üçlük maçı uzatmaya götürdü ve bizlere Taurasi olmanın nasıl birşey olduğunu tekrar hatırlattı. Geçmiş yıllara döndüm de, şu isimler Galatasaray forması giydiler ama istenilen katkıyı bir türlü alamadık, daha önemlisi o ortamı yaratamadık.

Bugün Ekrem Memnun'la kurduğumuz yapı sağlam, en büyük başarıları sadece bir sezon içerisinde kazandık ama Galatasaray'da basketbolun doğal hastalığıdır, iyi işleyen düzen elbette bozulur. Zellous'un parasını vermemek, gidişine mani olamamak, haftalarca onun yerine transfer yapmamak ve en sonunda yeniden Zellous'u geri döndürmeye çalışmak. Whalen transfer edilseydi de aynı şeyler geçerli olacaktı, o da zamanında 50 bin dolar için kaçırılmıştı ve şampiyon olunacak sezonda şampiyonluk gitmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir