10 Aralık 2014 Çarşamba

Dünden Kalan; Hamit Altıntop & Sinan Bolat


Bir Galatasaray ve Milli Takım klişesi oldu. Her kötü sonucun ardından Hamit Altıntop sahneye çıkar ve yaptığı açıklamalarla gündem olur. Söyledikleri de doğrudur, gerçekleri büyük bir objektif ve gerçekçilikle dile getirir. Herkes cesaret edemez buna ve bizler de o açıklamaların ardından Hamit Altıntop için, ileride sportif direktör olacak, futbolun patronu olacak adam deriz. Olabilir de, bu anlamda Türk futboluna büyük hizmetleri olabilir.

Bir yerde sıkıntı var. Hamit Altıntop'un tüm yorumları, açıklamaları doğru ve çoğumuz altına imza atar. Ama o Hamit Altıntop kendi performansı, durumu hakkında hiç açıklama yapmaz. Ya da Türk futbolcusu üzerinden yürümez.

Şöyle ki, en çok eleştirdiğimiz konu yerli futbolcular için ödenen paralar. Bonservisler, yıllık ücretler. Bu anlamda da en bonkör takımlardan biri Galatasaray. Hamit Altıntop'un da bu takımın en çok kazanan isimlerinden biri olduğunu söylemek lazım. Ama o Hamit Altıntop 1.5 sezondur kayıp. Geçen sezonu sakatlıklarla geçti, neredeyse hiç oynamadı. Bu sezon ise iyi oynadı diyebileceğim maç sayısı 2, o da sonradan oyuna girip etki ettiği zamanlar. Kayseri Erciyes deplasmanı ve son Arsenal maçı. Tabii 3-0'dan sonraki Arsenal ikinci yarısını ne kadar değerlendirirsek.

Alacak tabii, ben işin parasında değilim. O sözleşmeyi yapanlar düşünecek, Hamit Altıntop gibi bir ismi getirmek kolay değildi, getirildi. Ama o Hamit Altıntop çıksa ve kendi özeleştirisini yapsa ya da Türk futbolcusu üzerinden yürüse daha güzel olmayacak mı? İşte bunları söylesin ve kendisini sabaha kadar dinleyelim. Bunları görmezden gelip, kendi durumunu hiç konuşmayıp, kendi durumu için ondan beklenen adımları atmadan her maç sonunda bir klişe misali Türk futbolu üzerinden yürümesi de artık dur denilecek noktalara geliyor. Söyledikleri doğru olsa bile.

Ergin Ataman'ı susturuyorlar, kulübü sahiplendiği, kulübün iyiliğini düşündüğü için ama Hamit Altıntop her maç sonu açıklamalarına devam ediyor, üstelik işin içerisine Dzemaili ve Pandev gibi isimleri de kattı. İyi transferler değiller belki ama bunları eleştirmek kendisine kalmamalı, takım arkadaşlarını basın önüne atmamalı. Tekrar diyorum, artık bir dur denilmeli.

Sinan Bolat konusuna da gelelim. O da konuşulması gereken bir mevzu. Öncelikle şunu söyleyeyim, dün oynaması çok doğru bir karardı. Bu maçlarda oynayacak Sinan Bolat, transfer edilme nedeni bu. Her maç Muslera oynayacaksa, 2. kaleci Eray İşçan kalabilirdi. Arsenal maçı büyük bir maç ama iddiası olmayan bir karşılaşma. Bu maçta da Sinan Bolat'ı görmek istemek doğaldır. Hamza Hamzaoğlu'nu bu kararı için tebrik etmek gerekir. Ayrıca dün yediği gollerde de kusur bulamadım, çok jenerik goller yedik. Muslera ile çevireceğimiz bir maçta değildi, bu maçın ihalesini Sinan Bolat'a bırakanlara söylüyorum.

Yine bir ama boyutu var. Yeni ortaya çıkan bir gerçek. Yalanlanmadığına göre de doğru diye kabul ediyorum. Devre arasına kadar en az 5 maç oynaması gerekiyor, aksi takdirde kulübe geri döner diye bir madde koydurmuş Porto. Bunu Hamza Hoca açıkladı. Her anlamda skandal bir durum.

Porto'nun yaptığı doğrudur ve haktır. Gözden çıkardıkları isimden bile nasıl kazanç edebildiklerini görüyoruz. Öğrenmemiz gereken çok şey var. Galatasaray açısından ise, bu şartı kabul etmek facia. Sinan Bolat hamlesi doğru bir hamleydi, iyi bir 2. kaleciye ihtiyaç vardı ama nihayetinde yedek kaleci transfer ediyorsun, bu uğurda böylesine işlere giriyorsun. Hamza Hoca da Sinan Bolat'ı zorunluluktan oynatmak durumunda kalıyor, ortaya çıkan sonuç bu. Sinan Bolat'ı oynatması bence doğruydu, o açıdan mevzuya baktığımızda ama zorunluluktan oynamak durumunda kaldı derse, bu gerçek şimdi ortaya çıkarsa, bu gerçeği de açıklarsa burada önemli bir yanlış vardır.Karışık bir durum gibi görünüyor ama anlatmak istediğim mutlaka anlaşılmıştır.

Aldığı ücreti de eleştirdik, yedek bir kaleciye göre müthiş bir rakam alıyor ama Galatasaray'ın genel sorunu zaten bu. Yerli futbolculara ödenen yıllık ücretler gerçekten facia. Sinan Bolat'ın aldığı rakamı Cenk Gönen'i geçtim, Tolga Zengin'le bile kıyaslasak durum ortaya çıkar. Bir de 5 maçlık şu şart olayı devreye girdiğinde Galatasaray'ın transferde yaptığı bazı yanlışlar ortaya çıkıyor. Düşündürücü nokta ise bu konuların şimdi ortaya çıkması..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir