28 Aralık 2014 Pazar

Justin Carter Galatasaray'da


Ergin Ataman'ın kadro mühendisliğini hep övmüşümdür. İmkanlar dahilinde iyi kadrolar daima kurmuştur ama bu sezon başında aldığı riskler tutmadı. Jawai, Vougiokas ve Aradori gibi isimler hayal kırıklığı. Pocius'un da istikrarlı gitmediğini görüyoruz ve Furkan Aldemir'in elden kaçırılışı var bir de. İyi başlamadık, haliyle de Aralık ayında büyük bir kadro revizyonuna gidildi.

Ergin Ataman'ın övdüğüm diğer özelliği ise sezonun bu aylarında transfer söz konusu olduğunda bulduğu iyi isimler. Beşiktaş'la şampiyon olduğu sezona bakın, Deron Williams ve Semih Erden ayrılıkları sonrası gelen isimler, Galatasaray'la şampiyon olunan sezonda Hawkins ve Domercant kaybı sonrası gelen isimler gibi. Buna benzer bir durumu da şu an yaşıyoruz ve Patrick Young ile başlayan transfer hareketliliği, Aleks Maric ve Justin Carter ile devam etti.

Euroleague'de devam etmek önemliydi, büyük denizde yüzmeye devam ediyoruz. İşin imkansız noktaya geldiği anda yeniden imkanlı kılınması Ergin Ataman'ın hüneri. Ligde de şanssız maçlar yaşadık, önde götürdüğümüz ama son periyotta yorgunluğun ortaya çıktığı ve kaybedilen maçlar. 7 kişi rotasyonla gitti bu takım, hiç kolay değil. Nefes alma imkanı dahi yoktu, maç trafiği çok sıkışık. Bu yüzden de Eurolegue Top16 öncesinde bu hamlelerin gelmesi Galatasaray adına sezonu sıfırdan başlatıyor. Darüşşakafa Doğuş karşısında alınan galibiyetin de lig açısından bizleri ivmelendireceğini düşünüyorum. Önemli bir takım, zor bir maç, olmazsa olmaz bir galibiyetti.
Patrick Young çok önemli bir oyuncu olduğunu, potansiyelini bizlere gösteriyor. Ayağının tozuyla etki göstermeye başladı. Maric ise Patrick Young'u tamamlamak adına alınan bir alternatif isim. Daha yavaş ama daha sert bir oyuncu. Pota altına sertlik getirmek adına yapılan bir hamle. Daha iyisi yapılabilir miydi bilinmez ama şu dönemde alınabilecek iyi isimlerden biri. Uzun rotasyonu Young ve Kerem Gönlüm üzerinde dönüyordu, yer yer Micov'u da 4 numara gibi kullanıyorduk. Maric bu anlamda rotasyonu biraz daha rahatlatacak ama bir yerli uzun daha bence gerekli.
Justin Carter ise en çok konuşulan isim. Türkiye'yi bilen, kendisini bu ligde bana göre kanıtlamış bir skorer. En büyük avantajı da bu, uyum sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Galatasaray'ın savunması kadar hücumu da sorunlu. Jamont Gordon ismi savunma özelliğiyle ön plana çıkıyordu belki ama Justin Carter'ın zamanında Shipp'in yaşadığı dönüşüm vari bir dönüşüm yaşayacağını düşünüyorum. Savunma özelliği de ön plana çıkacaktır. Burada sadece skor atarak tutunamaz ve bu dönüşümü sağlayacak potansiyeli de var.

Shipp de geldiği dönemde takımının bir numaralı skor opsiyonuydu, Galatasaray'da savunma özelliğini daha ön plana çıkararak tutundu. Justin Carter da Uşak'ın bir numaralı skor gücü olmasının yanında yıldızıydı ama Galatasaray'da tutunması adına farklı bir role bürünmek, savunma özelliğini de ön plana çıkarmak zorunda. Bunu da ne kadar başarabilecek göreceğiz.
Bazı kırılma anları oluyor, skorun sadece Arroyo ve Erceg'e baktığı anlar. Erceg de bir süredir yoktu ve yükü Arroyo çekiyordu. Arroyo'nun yaşı ve sezonun uzunluğu malum. Alternatif yaratılmak zorundaydı ve Pocius'un da istikrarsızlığı göz önüne alınırsa Justin Carter transferi oldukça başarılı bir hamle. Kısa rotasyonuna önemli bir hücum hamlesi eklendiği gibi, rotasyonu da rahatlatacak bir hamle oldu. Şu aşamada Euroleague adına yapılan bir transfer olarak görünüyor ama (şartlar ne durumda bilmiyorum, imkan var mı? ) Pocius'un yerine TBL için de düşünülecektir.
Amrabat vari bir hikayesi de oldu transferin, umarım sonu benzemez diyelim. TBL'den herhangi bir yabancıyı almak zor, her şartta bonservis ödemek zorunda kalıyorsunuz. Justin Carter için de bu göze alındı, devamında menajer sorunu ortaya çıktı ama Justin Carter kendi menajerine yol vererek Galatasaray'a geliyor. Maddi anlamda da yaptığı fedakarlıklar var, bu da çok değerli.

Ayrıca tüm Galatasaraylıların yakından takip ettiği bir transfer oldu. Uzun zamandır konuştuğumuz, çok istediğimiz, beklediğimiz ama fazlasıyla zor bir transferdi..

1 yorum:

  1. Anladığım kadarıyla gençlere şans vermiycek bu adam. Ligde lider olma şansımız yok gençler oynasın kazanılsın. Tüm oyuncuları limitlerine kadar kullanmak ne kadar hoşuna gidiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir