8 Aralık 2014 Pazartesi

Kötü Bitecek Ama İyi Hatırlamak İçin


Lig için de tablo aynıydı ama Şampiyonlar Ligi açısından konuya bakarsak, Dortmund ve Arsenal gibi takımlara karşı varlık bile gösteremeyen, sahadan farklı sonuçlarla mağlup ayrılan, Anderlecht karşısında ise futbol anlamında geride olan ve istedi sonuçları alamayan Galatasaray'ı izledik. Haliyle de Avrupa defterini kapatmış olduk. Bundan sonrası gerçek anlamda 4. yıldız mücadelesi. Prandelli'nin yaratmak istediği ortam doğdu ama kendisi çok uzaklarda.

Hamza Hamzaoğlu tercihi çok daha öncesinde gerçekleşseydi bugün Avrupa iddiamızın devamını da izliyor olabilirdik. Anderlecht deplasmanından alınacak beraberlik bile bu maçta bizi iddialı kılacaktı ama son zamanların en kötü Avrupa karnesini çıkarmış olduk. Haliyle de Arsenal maçı bir formalite görüntüsünde ama formalite maçının çok üzerinde değeri olan bir karşılaşma. En azından Galatasaray için.

Önemli bir test bu. Eskişehirspor ve Akhisar Belediyesi gibi maçlar da önemlidir ama Arsenal karşısında Galatasaray'ı gerçek anlamda değerlendirme imkanı bulacağız. Ayrıca kötü bitecek ama en azından çok daha kötü bitmemesi gereken bir Avrupa defteri var, bu anlamda da kazanmak zorundayız. 

Bu yüzden de rotasyon bizi beklemiyor, bazı isimleri riske atmadan, olabilen en iyi kadroyla oynamak zorundayız. Selçuk İnan'ın cezası var, Chedjou'nun ise ufak sakatlıkları. Sabri Sarıoğlu'nu da Avrupa'da kullanamadığımız düşünülürse;

Muslera
Çamdal Semih H.Balta Telles
Melo E.Çolak
Bruma Burak Sneijder
Umut Bulut

Böyle bir 11 bekliyorum. Burak Yılmaz'ı forvetin arkasında kullanmanın artılarını Akhisar Belediyesi maçında izledik. Çok verimli oynamıştı ve bu oyun tarzı da hem Burak Yılmaz'ı yükselttiği gibi, takımı da hücumda tutmayı başarıyor. Umut Bulut iyi bir duvar bu anlamda, Bruma ile topu hücuma taşıyıp, Sneijder ile organize olmaya çalışıyoruz. Tek noksan orta sahaya biraz daha agresiflik kazandırmaktı, bunu da Melo'nun dönüşü sağlayabilir.

Şampiyonlar Ligi'nden geriye Chedjou'nun yoktan var ettiği Anderlecht maçı kalabilir. Chedjou'nun yarattığı o ekstra olmasaydı bugün 0 puanla da bu maça başlanabilirdi ve bu da baskı ortamını beraberinde getirecekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir