3 Aralık 2014 Çarşamba

Kurt Forvet


Maddi sorunlardan bahsediyoruz ve atımlık kurşunumuz var mı bilmiyorum. Şu aşamada asıl transfer, yeni bir futbolcu yerine, takım içerisinde gereken kıyımı yapmak. 40 tane futbolcu var, bu sayı 22-25 seviyesine inmek zorunda. Avrupa hedefinin de kalmadığını düşünerek, çok da geniş bir kadronun gerekliliği ortadan kalkıyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun ne düşüneceği mühim. Yeni bir transfer de isteyebilir, mevcut kadroyla devam da edebilir ama gelen isim anlamında büyük değişimler olmaz. Belki 1-2 nokta transfer, o da geçici çözüm anlamımda. Mustafa Denizli'nin şampiyonluk yolunda Ernst ve Yusuf Şimşek hamleleri misali. Nokta atış önemli.

En büyük ihtiyacın da kurt bir forvet olduğunu düşünüyorum. Bizim tek vuruş üstadı bir forvete ihtiyacımız var. Nerede duracağını bilecek, golü koklayan, yarım sezonda maksimumu verecek. İhtiyaç bu yönde ve bu özellikleri de saydığımda akıllara Gekas geliyor. Çoğunuz belki de yaştan burun kıvırabilir ama Gekas en az yarım sezon oynasa yeter, şampiyonluk garanti derim. 

Kesenin ağzı biraz daha açılsa, bir üst model Klose de var uzaklarda. Lazio'dan ayrılmak istediğini açıkladı, imkanlı bir transfer. Bir de Henry var, yaşı olmayan efsanelerden ama o iş zor, Arsenal'e geri dönüp, futbol olayını orada bitirecektir.

Burada isimler çok da mühim değil, ben ihtiyaç olan tarzı yazmaya çalıştım. Gaziantepspor maçında gördük, tek vuruş özelliği olan iyi bir bitiricimiz olsa daha iyi işler yapabilirdik. Burak Yılmaz'ın iki tane vuramadığı pozisyon var, orada ihtiyaç ortaya çıktı. Tek forvet Burak Yılmaz olmuyor, Umut Bulut bu anlamda kurtarıcı rolünde ama Galatasaray rahat maç kazanamıyor.

Tabii ben bunu yazıyorum ama, eminim ki bir forvet gelecek ama çok farklı tarzda bir isim olacak..

4 yorum:

  1. çift forvet oynanacaksa bu burak-gekas ikilisi olmaz aga.gekas burakın daha az ofsayta düşen hali.bide 700 bin avroya oynuyor artı olarak.ikiside golü arar.golü koklar.AMA galatasarayın ihtiyacı ilk elde bu değil.semih şentürk vari yada demba ba tarzı.yani ya sırtı dönük pivot oynayabilecek forvet.yada topla dripling yaparak adam eksiltecek bir forvet.gekas ta burak ta ne sırtı dönük oynayabilir nede topla dripling yapabilir.bu ikisi tamamlayıcı forvet.pas istasyonu olmazlar genelde.set hücumunda pas istasyonu olması bir oyuncunun önemli.drogbalı sezonda burakın zaaflarını drogba ile kapatabiliyordun.drogba gitti kel göründü.

    transfer sezonu açık olsa ve burak yılmaz henüz alınmamış olsaydı eğer burak yerine gekas ı tercih ederdim.nedeni daha akıllı olduğundan daha az ofsayta düşüyor.bide 700 bin avroya oynuyor.AMA elde burak varken gekası almak mantıksız.bi zamanlar elde hakan şükür varken gidip saffet sancaklıyı almak gibi bişeydir buda.futbolda 2+2=4 etmiyor.değişik özellikli oyuncuları bir araya getirmek lazım.semih şentürk tarzı bir santrafor lazım aga.al-verleri olan.alex en iyi anlaştığı oyuncunun semih olduğunu söylemişti.neden?alex semihe topu verdiğinde o topun kendisine en iyi şekilde geri döneceğini bildiğinden.elde sneijder var.sneijder in verimliliği yükselebilir böyle bir santrafor ile.

    YanıtlaSil
  2. devre arası transfer hedeflerim şunlar olurdu.
    melo nun yanına bilal kısa.
    sağbeke şener özbayraklı
    solbeke güray vural
    forvete klose semih şentürk yada podolski

    muslera

    şener-semih-chedju-güray
    -----------melo---------------
    bruma-bilal-sneijder-podolski
    ---------------burak----------------

    6 yabancı oldu:) kaleye sinan bolatı koyarım bu durumda.
    podolski enteresan bir oyuncu.orta sahalaşabilen.pas alışverişleri oldukça iyi olan.bazen forvet bazen kanat oynayabilen çok yönlü bir oyuncu.bundan dolayıda yıllardır milli takımda.gol sayıları anormal olmamasına rağmen.takım oyununa katkısı çok iyi.

    YanıtlaSil
  3. Çift forvet düşünmedim, aksine Gekas'ı tek santrafor yazıp, veriminin düşeceğini bilmeme rağmen Burak Yılmaz'ı kanatlara kaydirabilirim. Bizim nokta golcüyü ihtiyacimiz var, golü koklayan, fazlasıyla bitirici.

    Bilal Kısa'yı ise düşünmüyorum. Çok kaliteli bir isim bence değil. Ona gelene kadar kadroda kazanılabilecek orta sahalar var. Furkan gibi Umut Gündoğan gibi.

    YanıtlaSil
  4. kanatta burak forvette gekas son dönemde fazla ceza alanına gitmeyen melo ve selçuk.

    bu takım nasıl set hücumu yapacak aga.kaleye gidemezsin şu isimlerle.mesele son nokta vuruşu yapmak değil.mesele ceza alanına topu nasıl getirecen aga.küçük takımsan sorun yokta büyük takım set hücumu oynamak zorunda maça başlarken.

    bence bilal kısa son dönemdeki en iyi yerli CM lerden biri.trabzon tek ön liberoya döndü.yağ gibi akıyor takım şimdi.bilal hem uzun pas hem kısa pas ustası.ceza alanına sık girer.uzaktan şut atar.büyük takım oyuncusu kesinlikle.kısa dönemde daha iyisini bulamazsın aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir