4 Aralık 2014 Perşembe

Patric Young Galatasaray'da; Nihayetinde Pivot


Geçen sezonlara baktığımızda da böyle gelişiyordu. Sezon başında kurulan kadro, sezonun bu bölümlerine doğru değişmek zorunda kalıyordu ve bunun nedeni de yaşanan sakatlıklar veya Hawkins vari ilginç mevzulardı. Bu sezon ise sakatlıkların yanına bir de mali sorunları, daha önemlisi ise sezon başında pivot konusunda atılan yanlış adımları ekliyoruz.

Furkan Aldemir'in yükselişinden hep bahsettik. Bu sezon çok farklıydı, sezona müthiş girdi, gelişim gösterdiğini her haliyle belli etti ama onu da takımda tutamadık, NBA'in yolunu tuttu. Furkan Aldemir takımdan ayrılınca da pivot rotasyonu Jawai ve Vougioukas'a kaldı ve her iki isime de pivot dememiz mümkün olmadığından, 37 yaşında olan Kerem Gönlüm'le günleri geçirmeye çalıştık. Haliyle de geçmedi.

Furkan Aldemir'e rağmen bir pivot ihtiyacından söz ediyorduk, şimdi ise iki isme birden ihtiyaç var. Furkan Aldemir'in yapacağı işleri Patric Young'dan beklemek mümkün. Atletik, blok tehditi olan, 2.06 boyunda iyi bir uzun. Potansiyelinin olduğu söyleniyor, bunu sahada göreceğiz tabii. Hiçbir durumun şu andan kötü olmadığını düşünerek Patric Young transferiyle birlikte "Allah'ım, Pivot geldi" demek mümkün. Telles geldiğinde "Allah'ım, sol bek" dediğimiz gibi ama Patric Young'un durumu Telles'e benzemesin tabii.

Arroyo'nun sevdiği uzunlar bunlar. Arroyo'nun yükseltemeyeceği bir uzun yok derdik, özellikle de atletik, hızlı uzunları daha çok sever. Jawai ve Vougioukas çok ağır kalıyordu. Jawai'ye de yol göründü bu arada, ligde de Patric Young'u kullanırız ama sanki bu takımın bir uzuna daha ihtiyacı var. O da Young'un aksine şut tehditi olan bir uzun olursa parçalar Avrupa açısından yerine oturacak.

Lig için ise kafamda hala bir soru işareti var, Furkan Aldemir'in yerini sanki bir yerliyle doldurmak gerekiyor ama piyasada yerli uzun yok. İzzet Türkyılmaz olabilirdi ama o da Le Mans'a gitti, dolayısıyla yeni bir yabancı gelecektir, o da Avrupa'da kullanılır. Şu an için en önemli yaraya pasuman yaptığımızı söylemek mümkün, pivot transfer olmazsa olmazdı.

Laboral maçı Eurolegue'deki seyrimizi belli edecek. Bu maça Young'u yetiştirmek önemliydi, ilk maçından ne kadar katkı verir bilinmez ama tüm maçı Kerem Gönlüm'le oynamaktan iyi olacaktır..

1 yorum:

  1. Eldeki gençleri kullanalım. göktürk ile egeden nerdeyse hiç yararlanmıyorlar. efes ve fener direk 3 tane 20 yaş atında oyuncu oynatıyor hem euroleuge de hem ligde. ataman bu gençleri oynata oynata kazansa hem rotasyonu genişler hem 3 senedir baş belası olan uzun sakatlıklardan (domercant,marko paşa, gordon,jawaii,ersin dağlı sinan atsür vs.) kurtuluruz bir nebze. en basit maçta bile bu adamlara şans vermezsek kaybolup gidecek bu adamlar. Arroyo 50 dk. oynadı rekor kırdı güzel ama tek silahımız da o kaldı. ona biraz daha yüklensek sakatlansa bitireceğiz sezonu kafada.Hocanın zaten maddi sıkıntılarla boğuşurken eldeki gençleri takıma monte etmesi kesinlikle şart. başka türlü yarın micov iyileşir arroyo sakatlanır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir