17 Ocak 2015 Cumartesi

Ergin Ataman Bunu Öğretti; Kazanılması Gereken Maç Kazanılır



Kızılyıldız zor deplasman, özellikle de yaşanan gerginlik sonrasında işin zorluk derecesi bir o kadar büyüdü. Top 16'da iddiam var diyorsan, kağıt üzerinde galibiyet hanesine yazman gereken bir maçtı ama maçın ortamı ve önemi Leeds United vari bir noktaya geldi, yine kazanıldı. 

Galatasaray'ın yaptığı en iyi iş, maçın başından sonuna kadar kontrolü elinden bırakmamasıydı. Geriye düştüğümüz anlar da oldu ama maçın kontrolü bir şekilde Galatasaray'ın elindeydi ve tempoyu da elinde tutarak son periyota kadar kafa kafa taşıdığı maçı, Justin Carter'ın yarattığı enerjiyle birlikte rahat tamamladı diyebilirim.

Takımın bir numaralı hücum kozu Erceg'i hücumda hiç kullanamadık. İkinci yarıda ribaund katkısıyla etkili oldu ama hücumda beklenilen gibi değildi. Sinan Güler ise ilk periyotta yaşadığı sakatlığın ardından geri dönemedi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Pocius'un sakatlık dönüşü oynadığı en iyi maçın bu olması, Micov'un sakatlık dönüşü en istikrarlı oynadığı maçın bu olması, Maric'in ise ilk defa katkı sağlaması, Justin Carter'ın ise hücum anlamında ilk defa istediğini yapabilmesi Galatasaray adına ekstra işlerdi ve galibiyetin anahtarı oldu.

Maçın kontrolünü elimizde tutmamız Kızılyıldız seyircisini de işin içerisine sokamadı. Daha keskin bir taraftar baskısı bekliyordum ama Galatasaray'ın kontrolü buna aman vermedi. Hücumda tıkandığımız anlarda hızlı hücumlarda kolay basketler yedik ve Kızılyıldız bu anlarda etki verdi ama süreklilik sağlayamadılar, Galatasaray kafa olarak çok iyi hazırlanmış maça ve kontrolü her dakika elimizde tutmayı başardık.

Kazanılması gereken maç kazanılıyor, Ergin Ataman bunu bize öğretti. Şu ortamda böyle bir galibiyet çıkarabilmek hiç kolay değil. Bu da Ergin Ataman'ın yapacağı işlerden biriydi ve başardı. Dediğim gibi, takımı maça müthiş hazırlamış ve kafa olarakta kimse dağılmadan, inanılmaz odaklanmış.

Ergin Ataman'ın da dediği gibi savunma anlamında bu sezonun en iyi maçını çıkardık. Patrick Young'un ikinci yarının başında getirdiği enerji, faul probleminin ardından da Maric'in orada sağlam durması Marjanovic'i de yavaşlattı. Durduramadık gerçi ama Kızılyıldız'a da başka opsiyon imkanı tanımadık diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir