1 Ocak 2015 Perşembe

Erkan Zengin?


Eskişehirspor adına çok büyük bir lüks Erkan Zengin. Hücumun bir numaralı silahı hatta tek kalitesi olarak görüyorum ama aldığı ücret 1.5 milyon avro civarında ve Eskişehirspor doğal olarak bu parayı ödemekte zorlanıyor. Erkan Zengin'in ayrılık süreci de böyle şekillendi, 29-30 yaş aralığına gelmiş Erkan Zengin'in artık büyük takım diyerek ayrılmak istediğini düşünmüyorum. Tabii bu parayı alması da gideceği herhangi bir takımda zor ama en azından garanti bir kontratla kendisini de rahata almak istiyor.

Sezon başında Erkan Zengin'den kurtulabilmek adına büyük çaba gösterdi Eskişehirspor. Tarık Çamdal'dan alınan 5 milyon avro'ya takılıyor herkes ama 500 bin - 1 milyon avro daha fazlası gibi bir fiyata Erkan Zengin de önerildi aslında ama Yasin Öztekin'i daha önce alan Galatasaray doğal olarak Erkan Zengin'i düşünmedi. Başka talibi de çıkmadı derken takımda kaldı ama Eskişehirspor'un ona ödediği yıllık ücretten kurtulmak istediğini biliyoruz. Şimdi serbest kalma ihtimali doğunca değere bindi zaten, Eskişehirspor da onun serbest kalmasına çok ses etmeyecek zaten.

En başta yazayım, Erkan Zengin'in Trabzonspor'a gideceğini düşünüyorum. Mutlaka bir kulüple anlaşmıştır, yolunu yapıp bu ayrılık sürecini başlatmıştır. Ama Fenerbahçe ihtimali de olabilir, bilinmez. Beşiktaş ise daha genç isimlere yöneliyor, onların yapısı farklı derken Galatasaray'ın geniş ve gereksiz kanat rotasyonunda Erkan Zengin'i düşünmezler diyorum. Keşke düşünseler, şimdi anlatmak istediğim sebeplerle.

Beşiktaş'ın Mustafa Denizli ile kazandığı şampiyonluk geliyor aklıma. 33-34 yaş aralığında olan Yusuf Şimşek'in o şampiyonlukta yarattığı etki. Yürüyerek adam geçebilen dediğimiz futbolcu sayısı azdır, hele ki yerli piyasasında aklıma ilk Yusuf Şimşek gelir, son örneği de Erkan Zengin. Bu futbolcular dar alanda oynamayı daha çok sever, Galatasaray gibi bir takım da kendi liginde dar alanda oynamak zorunda kalıyor, rakipler kapanıyor doğal olarak. Maçın sıkıştığı anlarda, böylesine bir çilingirin önemi ortaya çıkıyor.

Erkan Zengin'in bencilliğinden dem vuruluyor ya da geri gelmemesinden. Eskişehirspor gibi kısır hücuma sahip takımlarda Erkan Zengin gibi bir futbolcuysanız bencil olursunuz, bu gerekliliktir. Son 2 seneye bakın Kamara, Bienvenu, Mirkan Aydın, Ömer Şişmanoğlu, Mori gibi forvetlerle oynuyor Eskişehirspor. Erkan Zengin'in de asist sayısı belki az ama yarattığı gol pozisyonları en az gol olan isimlerden biri. Girişim var ama forvetler atamıyor, Erkan Zengin'in de şahsi, bireysel yetenekleri bu durumda daha ön plana çıkıyor ama bu bencillik olarak nitelendirilmemeli.

Ayrıca sadece Eskişehirspor performansıyla değerlendirilmesi de yanlış, İsveç Milli Takım'ının da önemli isimlerinden biri. İsveç'in Türkiye'ye göre Milli Takım bazında daha önde olduğunu düşünüyorum, işin ekol kısmı da cabası. Erkan Zengin orada Ibrahimoviç'e asist yapıyor, kendi takımında ise çok daha farklı bir ortamda. Hep bahsediyoruz ya, Sneijder'in etrafında onun futbol dilinden anlayacak isimler olmalı diye. Erkan Zengin'in de bu dilden anladığını düşünüyorum.

Galatasaray'ın kanat oyuncuları açık alanda oynamayı seven isimler. Bruma, Olcan Adın ve Yasin Öztekin gibi isimler açık alanda çok daha etkili. Erkan Zengin ise dar alanda oynamayı seviyor. Bu anlamda Galatasaray'ın oyun tarzına daha yakın gibi. Galatasaray'ın da bu tarzda oynayacak bir isme ihtiyacı var, çilingir olabilecek, dar alanda farklılık yaratacak. Hamza Hoca'nın ilk kazanımlarından biri Emre Çolak'ı kanatta kullanmak oldu mesela, gerekliliği de bu yüzdendi. Hamit Altıntop'un da öncelikli kanat alternatiflerinden biri olduğunu görüyoruz, yine bu yüzden.

Bruma veya Sinan Gümüş gibi isimleri kazanmaya ben de varım ama burada Galatasaray'ın vereceği karar, 4. yıldız mı yoksa gelecek mi adına olmalı. 3. yıldızı takan ilk takım Galatasaray olmuş ve birşey değişmemişti, 4. yıldızda da aynısı olacaktı ama kazanılacak şampiyonluk yine de değerli ve maddi sorunlardan bahsediyoruz. Kanat rotasyonunun kalabalıklığını ben de görüyorum ama farklılık yaratmak adına Erkan Zengin hamlesi gayet iyi olabilirdi.

Dediğim gibi, ben olsam bu fırsatı kaçırmazdım ve şampiyonluğa oynayan takımlar da bu uğurda hareket edeceklerdir. Trabzonspor veya Fenerbahçe öncelikli ihtimal gibi görünüyor ama Galatasaray keşke bu yönde bir adım atsa. Sezon başında Yasin Öztekin'den önce istediğim bir isimdi, 2.5 milyon avro Yasin Öztekin'e verildi. Bakalım şimdi düşünülecek mi, merakla bekliyoruz..

2 yorum:

  1. Erkan Zengin'in Trabzonspor'a gitme olasılığı çok yüksek ama Galatasaray taraftarının itirazı çok anlamsız ve ilerisi için kötü bir psikoloji olduğunu düşünüyorum.

    1- Erkan'ın takımı bozma olasılığı yok, aksine tam uyacaktır.
    2- Bencilliğinden bahsediliyor, bu Galatasaray takımında mümkün değil. Buna kimse izin vermez, yani o çıldırdık bu nedir durumuna gelinene kadar klübeyi görür.
    3-Maddi açıdan vereceği bir zarar yok, Galatasaray yarın Erkan Zengin alsa ve bonservisi olmadığı için veya menejer kışkırtması, ikna etmek için vs. yllık 2 milyon Euro ve biraz üzeri gibi bir rakam verilse bile, memnun olunmadığı an 1 sene sonra birçok anadolu takımı hemen kendisiyle ilgilenecektir ve Galatasaray'a bir zararı olmayacaktır. Yani aldık 7'ye verdik 500 bin'e gibi bir sıkıntısı yok
    4-Son olarak özelikle Hamza Hoca'yla beraber set oyununa dönenen veya dönmeye çalışan Galatasaray'a çok yatkın, hoca kesinlikle performans alacaktır kendisinden,

    Maddi açıdan da bir sıkıntı olmayacağı için Türkiye Ligi için tam risksiz transfer denenebilir.

    YanıtlaSil
  2. trabzonun daha çok DM ve CM ye ihtiyacı var.erkana ihtiyacı yok bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir