12 Ocak 2015 Pazartesi

Gönüllerin Şampiyonu; Atletico Madrid

 
Bu yazdıklarım kesinlikle romantizm adı altında değil, benim için fazlasıyla gerçekçi. Simeone'nin yılın teknik direktörü olamaması, altın 11'de Thiago Silva ve David Luiz'in yer alması, altın ve gümüş 11'lerde sadece bir Atletico Madrid'li bulunması (o da gümüş karmada Courtois ve özellikle Godin'i görememek), yılın futbolcusu Neuer'in seçilememesi, hepsinden öte Arda Turan'in yılın teknik direktörü oylamasında Simeone'yi 3. sıraya koyup 1 puan vermesi.

Atletico Madrid'le başlayalım. Günün kazananı Almanlar oldu gibi görünüyor ama hakkı yenen takım fazlasıyla Atletico Madrid oldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Ramos'un son dakikada kafasıyla kaybettiler, La Liga şampiyonluğu, yılların Barcelona & Real Madrid rekabetinin arasına girmeleri onları yılın takımı yapmıştır bana göre. Bu başarının da mimarı Simeone'dir.

Barcelona & Real Madrid rekabetinin arasına kimse giremez derken, Diego Simeone bu rekabetin arasına girdi ve bu takımları yenilir kıldı. Üstelik Atletico Madrid bu başarıyı da sürekli futbolcu kaybederek başardı. Sıfırdan yarattığı isimlerin yanında, giden büyük isimlerin yerine daha az maliyetli isimleri getirerek. Her dönem futbolcu anlamında erezyon yaşadılar ama Atletico Madrid hep burada. Geçen sezon itibariyle de zirveyi gördüler. Almanya'nın yapılanmasına, Dünya Kupası şampiyonluğuna, Löw'e lafım yok ama Simeone yılın teknik direktörünü fersah fersah hakkıydı.

 
Yılın 11'inde ise seyircinin seçimi çok daha adildi. Orada tek düşüncem, Ibrahimoviç yerine Diego Costa olabilir mi üzerineydi ama bu altın ve gümüş 11'lere baktığımda Atletico Madrid'li sadece bir ismin olması inanılmaz geldi. Herkesi geçtim, Godin'in şu karmalardan birinde olmamasının mantıklı bir açıklaması yok. T.Silva ve David Luiz'i severiz ama bu karmalarda yer alması şaşırtıcıydı. Iniesta'nın da altın kadroda yer alması diğer bir soru, Iniesta hiç de kendi gibi olmadığı bir sezon geçirdi ama kadroda yine yerini almış, bu da saçmalık.

Cristiano Ronaldo'nun 2014 yılını insan üstü geçirmesine de lafım yok. Onun adına da Dünya Kupası kayıp mesela ama Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, bunun ötesinde yakaladığı gol ortalaması mantık çerveçesinde açıklanacak durumlar değildi. Kazanabilir de, buna kimse birşey diyemezdi ama Neuer o üçlünün arasında olmasaydı. Neuer bir kaleci değil, başka birşey. 2014'de de farklı bir pozisyon yarattı, ilerleyen yıllarda o pozisyonun adı da kendi adı olacaktır. En iyi kaleci, en iyi libero, en iyi defansif oyun kurucu gibi ödülleri de kazanabilirdi, çok başka birşeydi. Bayern Münih formasıyla yaptıkları, Dünya Kupası şampiyonluğu derken Neuer kazanmalıydı, onun da hakkı yendi.

Gündem ise Arda Turan'ın yılın teknik direktörü oylamasında Simeone'ye 1 puan vermesi üzerine kuruldu. Arda Turan bunu yalanlıyor, yetkililere Simeone yılın teknik direktörü, Cristiano Ronaldo yılın futbolcusu olmalıydı diyor ama tablo Arda Turan'ın Simeone'yi 3. sıraya koyduğu. Fifa'nin verdiği liste bu yönde. Tek birşey söyleyeceğim, Arda Turan'ı Arda Turan yapan isim Simeone'dir. O Simeone olmasaydı Arda Turan çoktan geldiği yere dönmüş olurdu. Simeone geldikten sonra Arda Turan'ı da sıfırdan yarattığı isimler arasına koyabiliriz. Godin gibi, Koke gibi, Juanfran gibi, Miranda gibi, Diego Costa gibi. Bu sayı artar. Arda Turan potansiyelli bir futbolcuydu, Simeone ile birlikte Dünya'nın en iyi futbolcularından biri oldu. Umarım açıklaması doğrudur, gerçekten durum dediği gibidir. Godin'in 5 puanı Simeone'ye verdiği yerde, Arda Turan'ın 1 puan vermesi tarifi olmayan bir ayıp, ondan da ötesi skandaldır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir