25 Ocak 2015 Pazar

Koray Günter Yanıltmadı, Buna Rağmen Stoper Transferi?


Geçen sezonun başarısız devre arası transfer harekatının başarılı yüzlerinden biri Koray Günter'di. Tanıdığımız, bildiğimiz, takip ettiğimiz bir isimdi ve Galatasaray'a gelişi de beni heyecanlandırmıştı. Geçen sezon fazla şans bulamadı, Prandelli döneminde de yoklar arasındaydı ama Galatasaray'ın şu dönemde yaşadığı stopersizlik sahneyi Koray Günter'e bıraktı ve onun da bu şansı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum.

Başakşehir deplasmanında da 11 başlamıştı ama takımın ruh hali, saha, zemin şartları derken o maç ne kadar ölçü kabul edilir bilinmez. O maçta da Hakan Balta ile ikisi oynamıştı. Rizespor karşısında da yine bu ikiliyi izledik ama bu sefer iyi bir uyum vardı, yeni bir stoper hamlesine gerek yok dedirtecek cinsten.

Genç, potansiyelli futbolcunun şans bulması önemli. Koray Günter'in sakatlıktan erken dönmesi sahneyi ona bıraktı, yoksa Melo'yu stopere geçip, daha önce denenmiş ve başarısız olmuş bir kumara yeniden girmek bugün kötü sonuçlara yol açabilirdi. İmkan varsa, devşirme olayına girmeden o pozisyonun futbolcusu oynamalı. Hakan Balta stoper oynayabilir, bunu biliyoruz ama Melo oynayamaz. Koray Günter bugün oynamasaydı, oynayacak isim Emre Can Coşkun olmalıydı mesela. Onun 18'de olmaması da şaşırttı, kulübede stoper yedeği yoktu. Bu da gözden kaçmamalı.

Hala yeni stoper deniliyor, Serdar Aziz'in peşinden gidiliyor ve 3.5 - 4 milyon avro aralığında paraları konuşuyoruz. Serdar Aziz'e bir lafım yok, sevdiğim de bir futbolcudur ama ben yerli bir stoperin gerekliliğini tartışıyorum. Chedjou da Semih Kaya da dönecek, ayrıca Koray Günter ve Hakan Balta'nın da orayı doldurabildiğini gördük. Daha da derine inersek Emre Can Coşkun var, çözümü kendi içimizde arayacak olursak Gökhan Zan'ı sezon sonuna kadar tutma ihtimali de var. Ama biz ısrarla yerli stoper diyoruz, sezon sonunda yabancı kontenjanının genişleyeceğini bilmemize rağmen.

Koray Günter büyük potansiyel, önemli bir yetenek. Dortmund altyapısını yabana atamayız, Koray Günter'den beklentileri vardı, hala da var. Geri alma opsiyonunu bu yüzden koydurdular, Koray Günter gelişime fazlasıyla açık bir isim. Bugün 60-70 metreye attığı topları gördük, bir anda pozisyon yaratabiliyor. Bugün hangi yerli stoper böylesine oyun kurabilir, topu olumlu kullanabilir? Aynı zamanda sert, hava toplarında hakim, fazlasıyla akılcı. Stoper eksikliğinde de değil, kendisine yatırım yapılarak sezona da devam edilebilir, eldeki stoperlerden de çok eksiği yok.

Merak ediyorum neler olacak, Galatasaray'ın bu yerli stoper transferi ısrarı hangi sorunlara yol açacak? Şu takıma yabancı bir forvet alınabilir ya da kiralanabilir. Dzemaili'nin talipleri var ve belli ki kullanmayacaksın kendisini. Ya da Tolgay Arslan gibi bir isim düşünülebilir, orta sahaya alternatif yaratmak adına. Yine denenmiş ve başarısız olmuş bir gerçek, Selçuk İnan veya Melo olmadığında Yekta Kurtuluş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir