3 Ocak 2015 Cumartesi

Podolski Inter'de, Olası Bir Hamleydi

İmkansız bir hamle değildi, transferi durumunda da nokta atış olacaktı ama çok fazla uğraşıldığını düşünmüyorum. Yönetimin şu an amacı futbolcu almaktan öte yollamak, bu da doğru gibi görünebilir ama asıl operasyon Sneijder'i gönderelim de taraftara nası şirin görünelim üzerine kuruluysa (Sneijder & Juventus haberleri) o zaman vahim tablo gözler önüne serilecektir.

Podolski'yi Galatasaray'da görmek istiyordum. Dediğim gibi, olası bir hamleydi. Kiralık anlaşılması durumunda gayet makul, maddi anlamda da olası bir transfer olacaktı. Inter de Podolski'yi 6 aylığına 600 bin avro gibi bir rakama kiraladı. Galatasaray da kiralayabilirdi ve hücumda aradığı gol ilacını da Podolski ile gidermiş olacaktı. İster kanat forvet olarak kullanın, ister en önde sahte 9 olarak.

Galatasaray'ın Umut Bulut'un yerine daha kaliteli bir isme ihtiyaç duyduğu açık. Umut Bulut'un mücadelesine, azmine eyvallah, kadroda mutlaka olması gereken bir isim ama en önde kaliteyi yaratan takımlar fark yaratıyor. Demba Ba gibi mesela, Beşiktaş'ın yaptığı gibi. Ben iyi bir pivot daha iyi olabilir diyordum ama tarz değiştirip, önde Podolski gibi bir sahte 9 kullanılabilirdi ya da kanatlara atıp, gol atan kanat sorununa çare olunabilirdi. Hücumda her anlamda joker olabilecek bir adamdı.

Mancini'nin Podolski'yi Galatasaray döneminde de istediği hep konuşuldu ve çoğu isimde olduğu gibi yine Inter'de buluşmak nasip oldu. Inter'in sıkıntıları büyük, yeniden yapılanmak zorundalar, eski Inter'den eser yok, eski maddi güç çok uzaklarda ama eskiye yaklaşmak istiyorlar. Bu anlamda da kaliteli hamleler yapmak istiyorlar, Podolski de onlardan biri oldu. 

Inter taraftarı da Podolski'yi havaalanında karşılamış. Onların da yıldız oyuncu açlığı büyük, Podolski dahi bu denli ilgi görebiliyor. Golcü Almanlarda İtalya'da buluşur oldu. Klose, Mario Gomez gibi, şimdi de Podolski. Son olarak şunu ekleyelim, Wenger'in de Podolski'den tam manasıyla yararlanabildiğini söylemek güç, hele ki bu sezon yüzüne dahi bakmadı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir