3 Ocak 2015 Cumartesi

Sneijder'i Satıp Amrabat'ı Yıldız Sananlar

Çok değil, sadece 2 sezon önce ara transferde Sneijder ve Drogba hamleleriyle vizyon gösterisi yapan bir ekiptik. O sezonda da takımın tek bir sorunu vardı, acaba frikikleri Sneijder mi Drogba mı yoksa Selçuk İnan mı vursun?

Bugün geldiğimiz nokta ise finansal fair play ayağına Sneijder'i satalım mı satmayalım mı sorunsalı. Ki şu an takım içerisinde para edecek iki futbolcudan biri. Gitmesiyle belki para kazanılır ama Galatasaray'ın mevcut yönetimi öyle bir vizyona sahip ki, Sneijder'i satıp Amrabat'ı döndürmek istiyorlar.

Galatasaray'ın 40'a yakın futbolcusu var, gitmesi gereken 15 adamı rahatlıkla sayabiliriz ama tek gündem Sneijder olmuş. Son 2.5 senede her başarıda imzası olan bu adamı göndermek istemenin tanımı basittir, futboldan anlamamak. 

Sneijder'i takımda tutarsın, yeni bir kontratta imzalarsın, gelecek sezon adına Sneijder üzerine inşa edeceğin bir yapın olur (yabancı kuralı da buna müsait olacak) ve gelecek adına mükemmel adımlar atabilirsin. Futbol bu kadar basit aslında ama Galatasaray'da hemen hemen her dönem olduğu gibi, futbolu yönetmesi gereken isimler futbolu yönetmiyorlar. 

Yukarıda bahsettiğim 15 isimden 3 tanesini yollasan zaten Sneijder'in yıllık ücreti ortaya çıkacak. Ama sen bu duruma odaklanmayıp, tüm sorunu Sneijder üzerinden değerlendirmek istiyorsun. Geçmiş aylarda keşke Sneijder kadar Galatasaraylı olabilseniz demiştim, durum gerçekten de öyle.

Taraftarın gözünü boyamak basit, 2 galibiyet alınca zaten herkes susacak, 1-2 tane de transfer yaptığında tüm algı dağılacak, soru işaretleri kaybolacak. Bizler ise sosyal medyadan bu durumu sorgulamaya, eleştirmeye devam edeceğiz ama bu sefer kötü Galatasaraylı olacak ilan edileceğiz. Olsun, Sneijder için değer, buna da razı.

5 ay sonra olmayacak yönetim (bunu da her fırsatta dile getiriyorlar) nasıl oluyor da Galatasaray'ın geleceğini bu kadar ilgilendiren bir karara imza atabiliyor. Buna haklarının olmadığını düşünüyorum, Galatasaray'ın en büyük değerini bu kadar kolay gözden çıkarabiliyorlar. Bazı durumlarda parası batsın dersiniz, şu an o durumdayız. Zaten Sneijder'i sattığında belki bonservis kazanacaksın ama senin taraftarın gidip artık Selçuk İnan forması almayacak. Şu an Galatasaray'ın forma sattıracak, senin reklamını yapacak, sana değer katacak başka bir futbolcusu yok zaten.

Yarın Beşiktaş maçı var, gönlümden geçen de bu maça yönelik birşeyler yazmaktı ama oluşan şu tablo sonrasında kaçımızın aklında Beşiktaş maçı kalır bilinmez. 

İşin özü, Sneijder gider mi gitmez mi bilmem ama her dönem gidiyor üzerinden dönen haberler gün itibariyle en ciddi boyutuna ulaşmış durumda. Juventus işi ciddi, bana da olacak gibi görünüyor. Beşiktaş maçı bir son olabilir (yönetime zerre güvenmesem bile inşallah olmaz), Sneijder'le geçirdiğimiz her saniyenin değerini bilelim..

2 yorum:

  1. Sneijder olayına futbolcunun niteliği üzerinden bakmamak gerekir. Klüp ekonomik olarak çok zor durumda ve acil sıcak paraya ihtiyacı var. Elinde bunu sağlayacak tek değer de Sneijder.Artık futbol bir sanayidir. Yapılması gerekende bu ortamda Sneijder i satmakdır.Futbol bir ekip oyunu.Başarıya aç genç yetenekleri toplar bunları iyi organize edecek Lucescu tarzı hocalarıda bulup başarılı olabilirsinizBaşta Dortmund olmak üzere .Porto,Braga,Anderlech bunu başaran takımlar.G.Saray ıartık pahalı yıldız transfer ederek değil bu takımların yolundan giderek başarıyı yakalaması gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Yukarıda ki yazıyı anlamayan ve hala Sneijder satılsın finansal Fairplay var diyenleri aklım almiyo şimdiki başarıya aç gençler dediginiz adamlara bile örnek olarak Alex telles ve Bruma örneklerin de olduğu gibi bi dünya bonservis parası ödendi yada sneijder yerine satılacak Ebuoe Danny Yiğit gökoğlan (ınstagram topçusu) gökhan zan vs vs gibi bi dünya futbolcumuz varken sneijder e yönelmek sadece ve sadece futbol cahilliğidir bu kafayla giden yönetim ve taraftarimiz devam ettiği sürece Galatasaray'ın tek geleceği geçmişte faciayla sonuçlanan BAM orta saha üçlüsune geri dönmek olucaktir...!!!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir