9 Ocak 2015 Cuma

Stoper?


Galatasaray'da stoper gündeminin oluşmasının nedeni Chedjou'nun Afrika Uluslar Kupası'na gidiyor olması. Bu da birkaç maç kaçıracağı anlamına geliyor ve Kamerun'un olası iyi gidişatı ligin ikinci yarısının ilk etabında bizleri Chedjou'dan mahrum kılabilir. Bizde de bu şans varken Kamerun mutlaka şampiyonluğa oynayacaktır.

Tabii bu durum yeni bir stoper transferini gerekli kılıyor mu tartışılır. Yeni uygulamaya girecek yabancı kontenjanının ardından şu aşamada yeni bir stoper transfer etmek, hele ki bu ismin yerli olması aşırı gereksiz olabilir. 
Yabancı kontenjanından ötürü zaten yabancı alamazsın, Donk'u bu anlamda unutmak lazım ki Donk'u da bu kadar özel kılan nedir anlamadım. Milli Takım mevzusu doğmuştu ama Ömer Toprak'ın hakkının yendiği bir ortamda Donk'u devşirmek adaletsizliğin çok daha farklı bir boyutudur. 27-28 yaşına gelmiş bir isim, Aurelio vari bir durum da yok, neresinden bakarsan bak saçmalık.

Yerli stoper denildiğinde de akıllara Serdar Aziz ve Uğur Demirok gibi isimler geliyor. Serdar Aziz'in bu sezon gösterdiği performansa saygım büyük, önemli bir yükselişi var ama yeni yabancı kuralı da devreye gireceği için ne gerek var büyük paralar vermeye. Alacağın isim fark yaratmalı, bu yönde de bir isim yok. Uğur Demirok'un sezon sonu sözleşmesi bitiyor belki ve Galatasaray altyapısından yetişmiş olabilir ama Koray Günter'den fazla ne verebilir mesela, bu da var.

Galatasaray yeni bir stoper almadan da yürüyebilir. Chedjou'nun yokluğunda Hakan Balta idare eder orasını. Geçen sezon Hakan Balta'nın stoper performansını övüyorduk, Mancini de bu anlamda üzerine gitti. Zaten bu günler için 32 yaşına gelmesine rağmen hala kadroda, sözleşmesi uzatılıyor. Koray Günter de kulübede, bu alternatif iş görür. Koray Günter de bu zaman oynamayacaksa ne zaman oynayacak diyebilirsiniz, buna da saygım var.

Ama yine de stoper alacağım diyorsanız, öyle bir isim gelmeli ki Chedjou'nun yokluğunu aratmadığı gibi, Chedjou döndüğünde de Semih Kaya için tehdit olsun. Bu isim de Serdar Taşçı. Hele ki kiralık olarak almak transferin nokta atış halidir, yeni sezona yönelik yabancı kontenjanı mevzusunda da seni rahatsız etmez. Bunu da Rus kaynaklara göre yazdım, bu yönde haberler var.

Serdar Taşçı üzerinde bir sakatlık algısı var mesela, 2010 Dünya Kupası'nda Almanya kadrosunda yer aldığı günler gibi olmadığını ben de biliyorum. Almanya'dan kopması da biraz bu yüzden olabilir. Geçen sezonu da boş geçirdi bu yüzden ama bu sezona iyi girdi, buna rağmen neden gözden çıkarılabiliyor bunu anlamadım. Sağlıklı bir Serdar Taşçı'nın fark yaratabileceğini biliyorum, 5+3'de de eli rahatlatır. Belki böyle bir hamle sonrası Koray Günter'i de başka bir takıma sezon sonuna kadar kiralayabilirsin, bu da kötü hamle olmaz.
Stuttgart'ın çocuğudur, Spartak Moskova kariyeri onun adına iyi şekillenmedi, belki de hayal kırıklığı ama 27 yaşında olası bir Türkiye kariyerinin zamanıdır diye düşünüyorum. Bugün gelse, sezon sonunda değişecek kurallarda yabancı da sayılmayacak, bu da bir artı mesela. Hepsinin ötesinde Serdar Aziz, Uğur Demirok gibi isimlerle kıyaslamayacağım bir futbolcu. Hem tecrübe hem de kalite anlamında. Galatasaray'ın ağırlığına yakışacak bir hamle olacaktır, umarım gerçekleşir..

2 yorum:

  1. Gerçekten Burak beyi takdir ediyorum ve G.Saray yönetimine de şaşıyorum. Bir blog yazarının G.Saray ın stoper sorununa olabilecek en doğru çözümü, koskoca G.Saray yönetimi ve teknik heyeti nasıl göremez anlamıyorum.İlgilendikleri iki stoper Serdar Aziz ve Uğur un artık bir şey olmayacağı belli olan Semih Kaya dan hiç bir fazlalaları yok.İki si de vasat futbolcular olup asla G.Saray gibi bir takımın stoperi olamazlar.Alınabilecekse Serdar Taşçı olmazsa Hakan Balta ile devam, sezon sonunda da kesinlikle çok üst düzey bir stoper.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir