16 Ocak 2015 Cuma

Veysel Sarı Kasımpaşa'da


Önümüzdeki günler için Galatasaray'ın sağ bek mezarlığı diyerekten bir yazı yazacağım. 2000 sonrası Sebastian Perez - Eboue arası döneme baktığımızda Galatasaray'ın birçok sağ bek denediğini, o süreçte Sabri Sarıoğlu'nun hep olduğunu ama gerçek anlamda keyif alarak izlediği bir sağ bek olmadığını göreceğiz. Eboue sonrası dönem için de bu oluşuyor sanki ama aklımda kalan iki sağ bekten ilki Perez, ikincisi Eboue.

Veysel Sarı da bu halkanın dişlilerinden biri oldu. Geçtiğimiz sezonun ara transferleri arasında yaşanan hayal kırıklıklarından sadece biri. Diğer alınan isimlere göre farkı da şans bulması oldu, çok fazla şans buldu. Salih Dursun çok fazla oynamadı mesela ya da bu sezon transfer edilen Tarık Çamdal'a göre sağ bekte çok daha fazla şans buldu, Sabri Sarıoğlu dönene kadar da o oynuyordu aslnda.

Veysel Sarı bir joker aslında, birçok pozisyonda oynatmak mümkün. Veysel Sarı'yı geçmişten iyi takip edenler de onun sağ bekten ziyade orta saha olduğunu söylerler ama Galatasaray'a sağ bek olarak transfer edildi, gelirken de sağ bek olarak oynayacağını biliyordu. Bu durum yaşanan hayal kırıklığını örtmez. Kasımpaşa'da belki orta sahada oynayacak, stoper olarak kullanılacak, bunu bilemeyiz ve onlar adına da iyi bir transfer olabilir ama Galatasaray'da sağ bek veya stoper olarak denenmiş olsa bile beklenileni yine veremeyeceğini düşünüyorum. Galatasaray ayarında bir futbolcu değildi maalesef.

Tek teselli noktası, çok büyük bir bonservis bedeline gelmedi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu, onun avantajı kullanıldı. Sıkıntı şurada, Salih Dursun'a iyi bir bonservis bedeli verilmesinin ardından neden Veysel Sarı alındı? Veysel Sarı alınacaktı neden Salih Dursun geldi? Hepsini geçtim, Tarık Çamdal'ın da sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu ve o dönem 1 milyon avro civarına alınabilecek bu adamı sezon sonunda neden 5 milyon avro'ya almak zorunda kaldık? 

Sonuç nedir, Salih Dursun Trabzonspor'a gitti ve sağ bek oynadığını çok görmedim. Tarık Çamdal bekliyor, Veysel Sarı Kasımpaşa'ya gitti, oynayan ise Sabri Sarıoğlu. Herkes gitti ve yine o kaldı. Bu anlamda Sabri Sarıoğlu Galatasaray'ın en pahalı transferidir. Eboue'yi hiç saymıyorum bile.

Veysel Sarı adına aklımda kalan tek artı Beşiktaş maçında yaptırdığı penaltı ama orada da aslan payını Dany'e vermiştik. Maalesef beklentilerin uzağında, hayal kırıklıklarıyla dolu bir transfer daha. Yine de Veysel Sarı'yı gönderebilmek, şu şartlarda zararı tölare edebilmek önemli. Furkan Özçal için yapılan Veysel Sarı adına da yapıldı. Galatasaray'ın ara transferi de şu aşamada gidecek futbolcular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir