10 Şubat 2015 Salı

157 Maç, 32 Gol, 41 Asist; Selçuk İnan


Selçuk İnan'ı sevmeyen kesime de büyük saygım var diyerek başlayayım. Galatasaray kariyerini başlattığı zamanı hatırlayıp, ilerleyen yılları buna eklediğimde başladığı gibi devam etmedi Selçuk İnan. Performans anlamında yükselişler, inişler olabilir, bu eleştiri noktasıdır ama bir Fenerbahçe maçında oyundan çıkarken formayı antrenörüne uzatmak gelecek yıllar adına unutulmayacak bir noktadır ve Selçuk İnan için de yıllar sonra bile bu konuşulacak.

Yine de Galatasaray'a hakkı çok, büyük bir futbolcu, bu da atlanamaz bir gerçek. Yaşanılan 2 şampiyonlukta büyük katkı göstermiştir, Hamza Hamzaoğlu'ndan bu yana da yeniden yükselişe geçmiştir ve gerçek anlamda bir kaptan gibi hareket etmeye başlamıştır. Burada da diğer eleştiri noktası, Selçuk İnan'ın teknik direktör seçtiğidir. Prandelli veya Mancini dönemlerinde böyle değildi, Fatih Terim ve Hamza Hamzaoğlu dönemlerinde yükseldiğini, büyük futbolcu gibi oynadığını görüyoruz.

Gün itibariyle 30 yaşına girdi. Galatasaray formasıyla da 4. sezonu içerisinde. Bu 3.5 sezonda 157 maça çıktı ve 32 gol, 41 asisti var. Zirve dönemini de play-off'lu sezonda gelen şampiyonlukla yaşadı, Galatasaray adına sezonun futbolcusuydu ve o sezon Melo ile yakaladığı uyumu da uzun yıllar herhangi bir ikili yaşamamıştır. İlerleyen yıllarda ise futbol anlamında da düşüş yaşadı, istatistikleri de bundan etkilendi ama Hamza Hoca ile birlikte kendini bulduğunu, katkı verdiğini görüyoruz. Son Eskişehirspor maçına bakın, berbat bir futbol ama gol atması gereken noktada topla buluşup, golünü atabiliyor. Bu da önemli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir