8 Şubat 2015 Pazar

Burak Yılmaz'sız Galatasaray


Galatasaray'ın 4. yıldız şansını Burak Yılmaz'ın belirleyeceğini hep söylüyorum. Hamza Hamzaoğlu'ndan bu yana da takımın bir numaralı ismiydi, bunu gol istatistiğinin yanında oynadığı futbolla da söylüyordu ama ligin devre arasında yapılan saçma sapan hazırlık kampının kurbanı oldu. Devamında da Hamza Hoca ve Burak Yılmaz'ın yüzde 50-50 paylaştıkları hata, Rizespor maçında oyuna girişi.

Eskişehirspor maçında oynamasını bekliyorduk, son gelen haber kamp kadrosuna alınmadığı yönünde. Şampiyonluk yolunda da en kritik maça çıkacağımızı düşünüyorum, Galatasaray adına kırılma anı Eskişehirspor maçıdır. Sakatlıkların, eksiklerin mazeret olmadığı, iyi veya kötü futbolun fark etmeyeceği bir maç, mutlaka kazanılması lazım ama Burak Yılmaz'sız Galatasaray'ın yaşadığı gol sorunu da malum.

Bu durumda da Bruma'nın oynaması olmazsa olmaz bir durum halini aldı. Bruma'nın hücumda fark yarattığını düşünüyorum, Sneijder'le oynadığı dönemde Sneijder onu iyi yönlendiriyor. Rize maçında mükemmeldi, Bursaspor maçında sonradan oyuna girip hareketlilik getirdi, Burak Yılmaz'ın olmadığı bir hücumda da fark yaratmak adına Bruma vari bir hamle gerekli.

Bruma'nın 11 başlaması da bir yabancıyı kulübeye gönderecek, o isimin de Telles olması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda:

Muslera
Çamdal - Chedjou - Günter - Balta
Melo - S.İnan
Çolak - Sneijder - Bruma
Umut

İstatistiğe gelirsek, Galatasaray forması altında en çok gol atan oyuncuları listelemişler. Metin Oktay'ın 355 golle kırılamayacak bir rekoru var, Hakan Şükür ise 283 golde. Bu rekoru Hakan Şükür kırardı ama onun Galatasaray'da olmadığı bir dönem var ama o bilr bu rekorun gerisinde kaldıysa Metin Oktay'ı geçmenin zor olduğunu düşünüyorum.

Hiç izlemediğim isimler de var listede, kendi izlediğim isimlerden yola çıkarsam Arif Erdem'in gol sayısı şaşırttı beni mesela. Daha çok işin asist ve farklı işler yapma yönünde izlerdik kendisini ama gol oranı da mükemmel. Ümit Karan'ın Galatasaray formasıyla 93 golü de şaşırttı beni, daha az bir sayı bekliyordum.

Burak Yılmaz ise 63 golle 15. sırada. Galatasaray'da geçirdiği 3. sezonunda ama 2.5 sezon içerisinde 63 gol atması çok çılgın bir rakam. 29 yaşına geldi, en olgun dönemleri derken, bir de yabancı sınırını düşünerek Burak Yılmaz sizce Galatasaray formasıyla kaç gole ulaşır?

1 yorum:

  1. Bence Burak Rize maçında sarı kart yemek için de girdi oyuna cezasını sakat sakat çekebilmesiniçin ama plan tutmadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir