18 Şubat 2015 Çarşamba

Ekrem Memnun Bitti Demeden Bitmiyor


Bu takım son Euroleague şampiyonu. Bu takımla ilgili kuracağımız her cümlenin başına ekleyeceğimiz şey bu. Bu takımın olması gereken nokta çok daha yukarısı, geçen sezon itibariyle zirve görüldü ama daha yukarısı dediğim nokta ise bu başarının tekrarlanması, tekrarlanmasa dahi başarı uğruna verilecek mesaj. 

Maalesef bu mesajı sezon başından bu yana veremedik. Sıkıntı da Alba Torrens ve Işıl Alben gibi isimleri kaybetmek değil, sezon ilerledikçe yaşadığımız sorunlar. Erkek takımı için de konuşuyoruz, aynı sorun kadın takımında da var, hatta daha üst seviyede. Kaybedilmemesi gereken isimler bir bir kaybediliyor ama bu takım ayakta kalmaya çalışıyor. Önce Zellous, sonrasında Bone. Zellosu'u bugünlerde Fenerbahçe formasıyla izlemek ne acı dimi. 

Bone'yi de bu şekilde izlememek adına artık bir çaba gösterilmeli, son atımlık kurşun varsa da bu kullanılmalı. Ligde çark bir şekilde dönüyor, bence yine şampiyonluğun en büyük adayıyız. Euroleague'de de imkansız noktadan imkana nasıl ulaştığımızı gördük, Wisla Can-Pack karşısında aldığımız rahat galibiyet bizi Euroleague'de çeyrek finale taşıdı. Bu gruptan çok daha rahat çıkmalıydık ama saydığım sorunlar, o sorunlar içerisinde de bu takımın yeni bir kimya arayışı derken son maça taşındı süreç ama hedef doğrultusunda bir şekilde ilerleniyor.

7-8 kişilik rotasyonla dönmeye başladı bu takım. Zellous gitti ama yeri doldurulmadı mesela, takımın en önemli skoreriydi. Bone'nin sakatlığı vardı, sonrasında da takımdan ayrıldığı söylendi ama onun da yeri dolmalı, takım en önemli uzunundan da yoksun. Allah bizi Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz'dan yoksun kılmasın, ne diyelim. Durum bu çünkü. 

Bu durumu değiştirmek adına yapılacak iki hamle var. Bone'yi geri döndürmek ve yapılacak bir transfer. Angel McCoughtry Fenerbahçe'den ayrıldı mesela. Galatasaray'da olduğu gibi dile getirilmiyor ama Fenerbahçe'de de sıkıntılar var aslında, Angel McCoughtry de sözleşmesindeki bazı maddelere uyulmadığı için ayrılma kararı aldı ama bu konuşulmaz, Galatasaray'da yaşanan sıkıntılar konuşulur. 

Galatasaray, Angel McCoughtry'i alsa mesela tüm seyir değişmez mi? Fenerbahçe'nin en değerli ismiydi, bir oyuncuyla bir anda 3 pozisyonu en iyi şekilde alternatif altına alıyorsunuz. Çok sorunlu ayrıldı, Zellous'un yaptığı gibi o da böyle bir yola girebilir, Galatasaray'a hayır diyeceğini düşünmem. Şu aşamada keşke dediğim bir hamle, takımın Euroleague cephesinde tüm seyrinin değişmesi adına.
Şansımız şu, Ekrem Memnun bitti demeden bitmiyor. Bugün bunu gördük, dün de görmüştük, Erkem Memnun Galatasaray'da kaldığı sürece de diyeceğiz.

Bu da yazının edit kısmı. Çeyrek finalde rakip Fenerbahçe oldu. Belki bu durum yöneticileri harekete geçirir ve gerçekleşmesi gereken adımlar gerçekleşir. Saha avantajı Fenerbahçe'de olacak ama Ekrem Memnun işini iyi bilir. O iş ise Bone'nin öncelikli olarak dönmesinden geçiyor, yoksa şansımız olmayacak. Olası bir Angel hamlesi veya buna yakın bir adım Galatasaray'ı bu tur adına avantajlı kılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir