4 Şubat 2015 Çarşamba

En Pahalı Sağ Bek

 
Sağ bek denildiğinde aklıma gelen ilk isim Sebastian Perez olur. Sadece bir sezon oynadı ama gösterdiği performans akıllarda büyük yer etti. Keşke devam etseydik dediğim isimlerden ama Lucescu sonrası dönemi sizler de hatırlarsınız.

Perez'den bu yana da sağ bek konusu Galatasaray adına daima sorun oldu. Ümit Davala geri döndü ama tutunamadı, Prates frikikleriyle yer etti ama kötü bir sağ bekti, Cihan Haspolatlı'dan sağ bek yaratıldı, kötü de oynamadı ama sağ bek değildi. Zaman zaman o pozisyon için transferler de yapıldı ama Sabri Sarıoğlu sağ bek adına en istikrarlı futbolcu oldu.

Ben de çok tutmuyorum, hatta yeni sezon yeni yabancı kuralı derken iyi bir yabancı sağ bek transferi de gelecektir ama bu takımda kalacak isim, şartlar oluştuğunda yine oynayan isim Sabri Sarıoğlu olacak. Görüyorsunuz, şartlar yine ona itti ve oynuyor, kötü de değil ayrıca. Son Bursaspor maçında Sabri Sarıoğlu oyundan çıktığında takım içerisinde pozisyonlar nasıl değişti izledik.

Tüm zamanın olmazsa olmazı değil belki ama bu sezonun olmazsa olmazı oldu diyebiliriz. Son 2 sezonda da sağ bek için harcanan paralara baktığımızda Galatasaray'ın en pahalı sağ bekinin Sabri Sarıoğlu olduğunu söylemek mümkün. Nedeni ise şu isimler;
 
 
Eboue'nin Galatasaray'da ilk iki sezonuna saygım çok büyük. Özellikle de ilk sezonda gösterdiği peformansla gelen şampiyonluğun en kilit isimlerinden biridir. Sezondan sezona performansı düştü belki ama ikinci sezon gelen şampiyonlukta da önemli bir pay sahibi, akılda kalan maçları da fazlasıyla var ama yaşadığı düşüş çok keskin oldu. Geçen sezon yoklar arasındaydı, ayrıca Eboue'nin düşüşünü şu açıdan değerlendirmek mümkün, kendi ceza sahası içerisinde yalandan düşmeleri Galatasaray'a gol anlamında geri döner olmuştu. Bu da Eboue'i gözden düşüren en önemli etmen, Ünal Aysal'ın bu konuda bir açıklaması olduğunu hatırlıyorum. Dolayısıyla da geçtiğimiz sezonun son döneminde forma şansı bulamıyordu, bu sezon ise kadroda düşünülmedi ama o takımda kalmaya devam ediyor, belki maç oynamıyor ama parasını alıyor. Hakkıdır, birşey diyemem.


Ödenen bonservis itibariyle Galatasaray tarihinin hayal kırıklıkları arasında yerini aldı ve geçtiğimiz sezonun ara transferlerine bakarak, tüm başarısız transferlerin ihalesi de Salih Dursun'a bırakıldı. Transfer edildiği gibi 1-2 maçta forma şansı buldu ama devamında 18'e dahi giremeyen bir futbolcu profili izledik. 2 milyon 750 bin avro'luk bir bonservisi vardı, kim ne düşünerek transfer ettirdi bu futbolcuyu, bu da cevabını arayan bir soru. Bir kesim diyor ki, Telles gibi bir sol bek var, sağ bekte de fizik anlamda biraz üstün olan sağ bek kullanalım, bu yüzden de Salih Dursun transfer edilmiş. Bilemiyorum, Mancini'nin de Salih Dursun'u tanıdığını düşünmüyorum. Sonuç olarak, Olcan Adın transferinde 2 yıl boyunca Trabzonspor'a kiralandı ve iyi, kötü rotasyonun bir parçası oldu. Sağ bekten de çok orta sahada oynuyor, bu detayı atlamayalım.


Madem Veysel Sarı transfer edilecekti, neden Salih Dursun alındı sorusuna da bir cevap yok. Fırsat transferi gibi görünebilir, sezon sonunda sözleşmesi bittiği için ama o dönem Tarık Çamdal neden alınmadı da, sezon sonunda Tarık Çamdal da geldi. Kafamda deli sorular dedikleri bu işte, inanılmaz kısır bir döngü. Veysel Sarı ise fazlasıyla şans buldu, hem geçen sezon hem de bu sezon ama beklentiyi bir türlü karşılayamadığı gibi, taraftarın da en çok tepki gösterdiği isimlerden biri oldu. Onun için de söylenen şu, aslında sağ bek değil, orta saha oyuncusu ama Galatasaray'a sağ bek olarak transfer edildiğini unutmayalım. O da Kasımpaşa'ya yollandı, orada neler yapacağını zaman gösterir.


Son ismimiz ise Tarık Çamdal. Beğendiğim, istediğim bir futbolcuydu, şimdiden söyleyeyim. Tabii uğruna 4.5 milyon avro gibi bir rakam verilmemesi şartıyla. Hem sağ bek hem sol bek oynayabilen futbolcu sayısı az, Tarık Çamdal ile her iki pozisyonu da alternatif altına almak mümkündü ama o da bulduğu şansları hiç iyi değerlendiremedi. Geçen sezon 1 milyon avro verilerek alma imkanı varken, sezon sonunda 4.5 milyon avro vermek ise tam bir Galatasaray işi oldu. Şans bekliyor o da, Sabri Sarıoğlu sakatlandığında Koray Günter sağ bek oynuyor ama Tarık Çamdal yine düşünülmüyor. Şu sıralar durumu bu.

Ayrıca geçen sezonu Semih Kaya'nın sağ bek olarak bitirdiğini söylemek lazım. Mancini kendisinden bir sağ bek yaratmayı denedi en son, Galatasaray'ın sağ bek haritası bu. Şimdilerde ise Sabri Sarıoğlu ile yola devam ederken, Eskişehirspor maçında onun yokluğunda kimi oynatacağımızı kara kara düşünüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir