9 Şubat 2015 Pazartesi

Farklı 11'ler, Arayış İçerisinde Kötü Oynayan Galatasaray


Burak Yılmaz için alternatif yaratamamak Galatasaray'ın en büyük handikapı oldu. Hamza Hamzaoğlu'nun sisteminin olmazsa olmazı olduğu kadar, o olmadığında en çok övdüğümüz özelliği olan "kadro istikrarını buldu" söylemi de çöp oldu ve her maç farklı 11'ler, yeni arayışlar içerisinde olan ve bu arayış deryasında kötü oynamaya başlayan Galatasaray'ı izliyoruz.

Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisiyle de Galatasaray'ın 4. yıldıza yürüyebileceğini söylüyordum, hala da görüşümün arkasındayım ama tek başına Umut Bulut'la Galatasaray'ın şampiyonluğa yürüme ihtimali yok. Çünkü hücumda top tutamıyoruz, Umut Bulut da duvar olamıyor. Umut Bulut'un mücadelesi sahada Burak Yılmaz olduğunda anlamlı, tek forvet oynadığında ise bir forvette arayacağınız en son özellik belki de rakip alanda yapacağı baskı.

Attığı gol dahil, Sneijder'in Umut Bulut'u karşı karşıya bıraktığı üç tane pozisyon var, üçünü de kaçırdı. Sneijder kötü deniliyor mesela, ben de daha ne yapsın diyorum. Forvetini üç tane net pozisyona sokmuş, ama forvetin bunu değerlendiremedi. Hücumda top tutamıyorsun ki Sneijder'in forvetten top aldığında şut özelliğini kullanabilesin. Buna rağmen gol imkanlarını yarattı Sneijder, belki attığı şut sayısı sıfırdı ama kötü oynadığına da katılmam.

Lawal'ı izledik, eskiden Melo yapardı bu işleri bizde. Topu muhteşem saklar ve dikine hücum çıkışlarıyla etki yaratırdı, Melo'yu sahada göremedim ben. Lawal top saklama hüneri ve dikine çıkışlarla Galatasaray orta sahasını imha etti. Yekta Kurtuluş da oyundan çıktığında orta sahada bir eksildikten sonra Eskişehirspor ikinci yarının hakimi oldu, pozisyonlar buldu ve bu futbolun mimarı da Lawal'dı. Emre Güral da oyuna girdikten sonra iyice rakip yarı sahaya yerleştiler ama gol gelmedi ve akabinde Hamza Hamzaoğlu'nun Olcan Adın'ı beke çekmesi Galatasaray adına bazı taşları yerine koydu.

Olcan Adın'ın oyuna girdikten sonra performansı Yekta Kurtuluş'u dahi aratmıştı, taa ki sol beke geçmesine kadar. Olcan Adın'ın Galatasaray'da tutunmasının tek yolu sol bek oynaması, o sol bek oynadığında +1 yabancı anlamına gelecek. Bruma'yı 11'de kullanabileceksin ya da Pandev'i değerlendirme şansın olacak. 75'den sonra Galatasaray biraz toparladı, Olcan o kanadı iyi kullandı ve golün asisti de ondan geldi.

Kötü futbol var, bu bir gerçek. Burak Yılmaz sonrasında Galatasaray düştü, Hamza Hamzaoğlu istikrarını kaybetti ve her maç yeri arayışlar beraberinde iyi futbol getirmiyor. Bursaspor maçında alınan bir puan şanstı, bu maç gelen galibiyetin de şans olduğunu belirtelim. Kötü oynayarak kazanmak şampiyonluk alametidir ama Beşiktaş ve Fenerbahçe de kötü oynadıklarında kazanabiliyorlar, yani kaybedilen bir puanın dahi telafisi yok.

Bu açıdan Burak Yılmaz'ın dönüşü Galatasaray adına taşları yerine oturtacak..

3 yorum:

  1. Kötü futbolla belki onlarda kazanıyor fakat bizim gibi hakkıyla değil ilk yarı fener belki 10 - 15 puan fazla topladı kötü futbol artı haksız penaltı, kart vs. Bjk ise bir döneme kadar iyiydi fakat onlarda düşüşe geçti 9 kişilik takımı penaltıyla yenmekte nedir rezillik. Bizim için iki önemli nokta var bence 1.si Burak ın sağlıklı ve formda bir biçimde dönmesi 2. si ise bir kaç hafta sonraki fener deplasmanı oraya kadar kazanarak gitmeliyiz oradanda minimum 1 puanla dönülmeli. Sonrasını bir şekilde getiririz bence içerideki Bjk maçına kadar önde gidersek o maç final maçı olacak zaten.

    YanıtlaSil
  2. Hocanın brumayı oynatmayışı anlaşılır gibi değil. Antrenmanda performans göstermiyorsa, çalışmıyorsa çek kenara konuş. Ama 2 senedir adamı oynatmamak için herkes yeminli sanki. Umut pas veremiyor şut çekemiyor attığı gol bile balına, arkasındaki eleman ofsayt diye koşmayı bırakmasa onu da atamaz. Sadece karambol golcüsü umut. Burak acilen dönmeli ya da bruma monte edilmeli takıma. Tellesi harcadılar maçta. Halen neden ısrar ediliyor anlamıyorum. Tarık kazığından ve alper potuk olaylarından sonra eskişehirin düşmesini (kayseri gibi) canı gönülden istiyorum. 2. Yarı koşmadılar mücadele bile etmediler. Tarıktan sonra olcan açık ara yılın fiyaskosu. Topu alıp bodozlama gitmeler, pas verilecek yerde şut çekmeler, önü bomboşken orta açmalar vs. Allah'tan sol bek oynayabiliyor yoksa tamamen bitik. Bu takımda birşeylerin değişmesi için mücadele eden melo muslera balta sneijder haricinde diğerlerini motive etmesi lazım hocanın. Yoksa işimiz çok zor.Yerlile (tarık,olcan,yekta,umut,semih) seneye yabancı sınırının kalktığı bir sezonda kendilerine yer edinebilmeleri için ekstra oynamaları gerek

    YanıtlaSil
  3. Bir G.Saray lı olarak şampiyonluk dan zerre kadar umudum yok Eskişehir ligin en vasat takımı.En iyi futbolcularını ekonomik sıkıntı nedeniyle satmış. 3 banko oyuncusu ( Hurriyet, Diego, Akemiko ) sakat .Seyircisi yok. Bu takım karşısında bile dökülen G.Saray izliyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir