3 Şubat 2015 Salı

Galatasaray'ın Karanlık Transferi


Ünal Aysal'ı çok severim, Roberto Mancini de takdir ettiğim bir teknik adamdır ama geçen sezonun ara transfer döneminde gerçekleşen transferlerin hemen hemen hepsine (Telles ve Koray Günter hariç) anlam veremediğim gibi, bugün hala sorguladığım bir tablo. Dany gitti Burdisso geldi mesela, ne alaka. Hajroviç geldi, Riera gitti, devamında Hajroviç temelli gitti, bunu da anlamam. En anlam verilemeyen hamle ise Lucas Ontivero oldu.

FM'de dahi bulamadığımız bir futbolcu, neredeyse hiç profesyonel kariyeri yoktu. Real Madrid, Tottenham, Milan gibi altyapılarda denenmiş olması kafalarda bir acaba mı bıraktı ama profesyonel kariyeri yok diyebiliriz. Tokatspor maçında da hepimiz heyecanlandık aslında, yeni bir genç yetenek mi derken Dünyanın profesyonellikten en uzak isimlerinden birini transfer ettiğimizi sonradan anladık. 

20 yaşına geldi, geçen sezon şans da buldu, sezon başında Gaziantepspor'a kiralandı ama hiç oynamadı. Okan Buruk'un söylediği, yaz dönemini hiç çalışmadan geçirdiği. Üstelik profesyonel kariyeri olmayan bu futbolcu için 2 milyon avro bonservis var ve yaşına göre fena da para kazanmıyor. Her anlamda karanlık bir transfer ve çok sevdiğim Mancini'nin büyük bir yanlışı.

Nitekim o Mancini, Ontivero'yu Galatasaray'a aldırır ama Inter'e aldırmaz mesela, Manchester City'e de aldıramamıştı. City için de düşünmüş kendisini, o açıdan söyledim. Ama kendi kanallarından yola çıkıp, oğlunun da forma giydiği Macaristan'ın Honved takımına kiralattı Ontivero'yu. Bu durum da zaten transferin anlamını açıklıyor.

Böylelikle Galatasaray'ın hayal kırıklıklarına çizik atmaya devam ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir