5 Şubat 2015 Perşembe

Galatasaray'ın Yedek Kaleci İmtihanı


Kırıcı eleştiri yapmak istemem ama yapıcı olmak adına da bir neden yok. Galatasaray kalecisinin belirli özelliklere sahip olması gerektiğini düşünürüm. Muslera ülkenin en iyi kalecisi mesela, Dünya'nın da en iyi kalecilerinden biri ama aynı durum yedek kaleciler için geçerli değil. Yıllardır da durum böyle, Galatasaray'ın en iyi yedek kalecisi Aykut Erçetin'di diyorsak sonuç ortaya çıkıyor zaten.

Kaleci yetiştirme ve bulma konusunda Fenerbahçe çok farklı bir noktada. Altyapıdan getirdikleri kaleci de çok iyi, dışarıdan transfer ettikleri yerli kaleci de. Ayrıca bir yerli geleneği tutturdular, yıllardır da böyle gidiyor. Rahmetli Enke gelmişti en son yabancı olarak, o da 2 maç dayanabildi. Yerli kaleciden taviz vermiyorlar ve kadroda tutmadıkları altyapıdan yetişmiş Volkan Babacan ve Ertuğrul Taşkıran bile belli bir seviyenin üzerinde olan kaleciler.

Galatasaray'da ise tablo karanlık. Altyapıdan yetiştirme konusunda zaten yokuz, dışarıdan getirilen yerli kaleciler de tutmuyor. Emirhan Ergün vardı, ondan öncesi Fırat Kocaoğlu, sonrasında Eray İşçan diye uzatırız listeyi. Umarım Alperen Uysal bu döngüyü bozar diyorum ama Eray İşçan şu aşamada tekrar 2. kaleciliğine yükselmiş gibi görünüyor ve onun adına tablo çok vahim.

Galatasaray formasıyla 11 maça çıkmış Eray İşçan ve oynadığı tüm maçlarda en az bir gol yemiş. Ayrıca kalesinde gördüğü şutların yüzde 50'si gol olmuş. Dün Balçova maçında izledik, 1.90 küsür boylu kaleci yediği golde ne kadar daha küçülebilir diye düşündüm, gerçekten inanılmaz. Anlamadığım nokta da, Taffarel'i övüyor ve seviyoruz mesela ama görmüyor mu Eray İşçan'ın bu durumunu, rapor vermiyorlar mı. 

İstatistik: Aslan Statistic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir