17 Şubat 2015 Salı

SC Nostalji #3; Volkan Arslan


Ümit Karan, Suat Usta ve Volkan Arslan'ın başı çektiği gurbetçi grubunu unutamam. Galatasaray'ın da o dönem kötü gittiği bir zamandı ve bu üçlünün (hatta aralarına Berkant Göktan'ı da katalım) sürekli gece kulüplerinde, eğlencenin dibine vurduğu zamanlar. Bu isimleri andığımızda benim aklıma ilk olarak bu geliyor ve bir futbolcu adına da ne kadar kötü bir durum aslında.

Volkan Arslan özeline inersek, Adanaspor ve Kocaelispor günlerini hatırlarım kendisinin. İyi bir yetenekti, hücumda oyun kurucu özelliklerine sahip, teknik bir futbolcuydu. Hatta Kocaelispor'un da beyni olduğunu ekleyelim. O istikrarı da kendisini 2002-2003 sezonunun devre arası transfer döneminde Galatasaray'a taşıdı ve Ali Lukunku'lu, Revivo'lu, Suat Usta'lı, Xavier'li ara transfer döneminin de tek istikrar gösteren, birşeyler yapmaya çalışan futbolcusu olmuştu belki de.

Diyarbakırspor deplasmanında attığı bir gol vardır mesela, kaleciyi de geçip, sıfırdan o golü atmak her futbolcunun yapabileceği bir iş değildir. O sezonda da dediğim gibi iyi işler yaptı ama aynı istikrarı sonraki döneme taşıdığını söylemek güç. Galatasaray'da da iyi geçirdi diyebileceğimiz dönem sadece yarım sezon, oysa 3.5 sezonluk bir Galatasaray kariyeri var. 2002-2003 sezonu sonrası Konfederasyon Kupası'nda Milli Takım formasını da giydiğini es geçmeyelim.

Volkan Arslan için sonrası muamma dediğim gibi. 2003-2004 sezonu zaten herkes adına koca bir kayıp, Hagi'nin geldiği dönemde de Volkan Arslan'ın çok fazla şans bulduğunu söyleyemeyiz. Ergün Penbe & Conceicao ikilisinin oluşturduğu orta saha hattını zorlayamadı bile.

Gerets döneminde ise Volkan Arslan'ın yaptığı iyi birşey var ama fazlasıyla geç kaldığını düşünüyorum. Ayhan Akman misali futbolunu değiştirmeye başladı, hücum oyuncusu olarak geldiği Galatasaray'da ön libero adına bir alternatif oldu. Saidou tek başına orta sahanın tüm defansif yükünü çekiyordu, Volkan Arslan da onun bir numaralı alternatifiydi. Tabii Saidou öyle bir istikrar gösterdi ki Volkan Arslan bu anlamda çok fazla şans bulamadı ama şans bulduğu maçlarda da kötü görüntüsü yoktu.

Bu defansif akımın üzerine daha fazla gidebilirdi, Galatasaray'da kariyeri bu yönde şekil alabilirdi ama sezon bittiğinde kendisiyle devam edilmedi ve o da Ankaraspor yolunu tuttu. Devamında da birçok takım gezdi derken bugünlerde 2.Lig'de boy gösteriyor ama 3.5 sezon boyunca Galatasaray formasını giymekte kötü bir kariyer değil.

Volkan Arslan denildiğinde aklıma gelen, unutamadığım bir detay daha var. Buradan da Gerets'e selam olsun. O şampiyon olunan sezonda en zorlu maçta bile hücumdan taviz vermeyen, tüm defansif yükü Saidou'ya yükleyen hocam, Tromso rövanşında, Sami Yen'de oynanan maçta kontrollü oyun diyerek Sadiou & Volkan Arslan ikilisini sahaya sürmüştü ve sezon boyunca da bunu bir daha kullanmadı. Neticesinde Tromso 1-0 öne geçti, 30'lar civarı Volkan Arslan ve Hakan Şükür değişti derken Galatasaray elendi. Tabii burada ihaleyi Volkan Arslan'a bırakmıyoruz, maalesef çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz Gerets adına küçük bir anektod..

2 yorum:

  1. Volkan Kocaeli nde oynarken müthişti. G.Saray a transfer olduğunda çok sevinmiştim.G.Saray da ilk geldiği dönemde çok iyi form tuttu.Çok başarılı maçlar oynadı.Tam işte G.Saray ın beyni oyun kurucusu dinamosu derken, magazin basınında hoş olmayan resimleri çıkmaya başladı, sonrasında ciddi sakatlık yaşadı ve kendi sonunun kendi hazırladı.

    YanıtlaSil
  2. gs den ayrılınca bir daha ismini duymadığım adamlardan,peltek konuşması ve kel kafasıyla aklımda kalmış ama kötü bir oyuncu değildi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir