25 Şubat 2015 Çarşamba

Kelsey Bone'yi Geri Döndürmek Başarı Değil, Gereklilik


Ben bu olayın bir başarı olduğunu düşünmüyorum, hata telafi edildi, Bone'nin geri dönmesi bir gereklilikti. Bu yüzden de geri dönmesinden ziyade böyle bir sürecin bir daha yaşanmaması adına çaba gösterilmeli. 

Sezon başında Zellous konusunda da yapılması gereken buydu, yapılmadı. O da ilerleyen dönemde Fenerbahçe'ye gitti, daha kötüsü yerine transfer yapılmadı, hala da yapılmıyor. Euroleague için süre de bugün yarın bitiyor diye biliyorum. Bugün Zellous olsaydı transfer değil de Euroleague şampiyonluğunun tekrarı için acaba mı sorusunu soruyor olabilirdik.

Kelsey Bone olmadan süreci de iyi atlattık, Euroleague'de gruptan çıkmayı Bone olmadan başarabilmek çok büyük iş. Ekrem Memnun'un bu kısıtlı, dar ötesi rotasyonda böyle bir başarıya imza atması onun kalitesini gösteriyor. Şimdi Bone'nin dönmesiyle birlikte şüphesiz eli rahatladı, uzun rotasyonundan ziyade uzun kalitesi inanılmaz yükseldi ama hedef Euroleague ise (rakip Fenerbahçe) bir kısa hamlesinin gerçekleşmesi gerekecek.

Dediğim gibi, Bone'nin dönüşü önemli, geri döndürülmesi büyük bir adım ama asla bir başarı değil, hatanın geç de olsa telafi edilmesi. Sevindirici nokta şu, kadın basketbol takımı adına da geç de olsa çaba göstermek, başarı için uğraşmaz. Bu da önemli ama dediğim gibi, çok geç atılıyor bu adımlar. Neden bu noktaya gelindi, neden uğraşıldı, neden daha rahat başarıya yürümek varken sürekli uçurumun kenarına gelindi. Bunu düşünmek lazım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir