24 Şubat 2015 Salı

SC Nostalji #5; Ali Lukunku


Bolluk denizine bakar mısınız, gönderdiğin futbolcunun yerini doldurmak ne kadar kolaymış eskiden. Hala Aysal'ın borçlarından bahsedilir, yaratılmak istenen algı borçları Aysal'ın yarattığı üzerine ama Galatasaray'ın Özhan Canaydın'dan sonra yaşadığı dönemleri inceleyin, herşeyin cevabı orada.

Biz mevzuya geri dönelim. 2002-2003 sezonu. Lucescu gitmiş, Fatih Terim gelmiş. Kaynak sınırsız, bol keseden harcanıyor. Sezon başı yeni bir kadro kuruluyor, bu beğenilmiyor ve sezonun ortasında yeniden bir takım kuruluyor. Felipe'yi yolluyorsun Revivo geliyor, Almaguer saçmalığın tutmuyor Abel Xavier geliyor, Christian beğenilmiyor ve Ali Lukunku alınıyor. Ne kadar kolaymış transfer yapmak.

Ali Lukunku'yu konuşmadan önce Christian'ı anmak lazım. Transferin son günlerinde takıma katılmıştı, iyi de bir futbolcuydu, Fransa Ligi kariyeri hiç fena değildir mesela. PSG'den hatırlarız kendisini, Altay deplasmanında da tribündeydim ve çok beğenmiştim ama gönderildi. O dönem beklentiyi karşılayamadığın futbolcuyu birkaç ayda yollayabiliyordun, imkan sınırsız. 

Devre arası transfer döneminde ise Ali Lukunku transfer edildi. Bugün hala anıyoruz kendisini, o dönem transfer başarısızlıklarının zirve isimlerinden biri. Benim tanımadığım bir futbolcuydu, genel kesimin de tanıdığını düşünmüyorum. Nasıl, ne düşünülerek transfer edildiği konusunda da bir bilgim yok. Yıllarca Standart Liege formasını giymiş ve zirve transferini Galatasaray'la yapmış. O yarım sezonda da 14 maça çıkıp attığı 5 gol var. Hava toplarına hakimdi, kafayla güzel top indiriyordu. Aklımda kalan tek özelliği bu.

CM 03-04'ü oynayanlar bilir. Galatasaray'dan futbolcu göndermekte zordu, açamıyordum resmen yabancı kontenjanını. Ali Lukunku gitmek bilmiyordu, oyunda olduğu gibi gerçek hayatta da aynısı oldu. Sezon bittiğinde istenilmeyen bir futbolcuya dönüştü, kadro dışı bırakıldı, gönderilmek için neredeyse cebine para verip yollanacaktı. Yollanamadı tabii, devamında takıma alındı, Şampiyonlar Ligi kadrosuna ismi yazıldı. Bir Gaziantepspor deplasmanında sonradan oyuna girip gol atmışlığı da vardır. 2-2 bitmişti o maç. Ercan Taner'in Lukunku attı Lukunku, Lukunku, Lukunku söylemi, unutulmaz.

Galatasaray'dan sonrası da doğal olarak kayıp. Lille'ye gitmiş hiç forma vermemişler, sonrasında da Belçika'da gezmiş durmuş, adını da duymadık zaten. Zirvesini Galatasaray'da yapıp, Galatasaray'da kaybolan bir isim daha..

2 yorum:

  1. Yazıyı okuyunca Felipe gibi kaliteli futbolcu olup da Terim im gazabına uğrayanlardan Chiristian ı hatırladım. Fransa liginin önde gelen golcülerinden di. G.Saray a gelince çok umutlandım. İşte dedim G.Sray aradığı golcüyü buldu.Ancak Terim yine yanıltmadı. Chiristian ı doğru dürüst oynatmadı. O dönem Beşiktaş da forma giyen Pascal Nuoma şunu söylemişti. ' Chiristian gibi bir futbbolcu G.Saray da nasıl oynayamaz hayret ediyorum.' o dönem Terim den kaynaklanan o kadar çok hayret edilecek olaylar yaşan dıki Chiristian da bunlardan sadece biriydi.

    YanıtlaSil
  2. siyahi forvetleri sevdiğimden bu adamdan yana hep beklentim vardı tutmayınca içten içe üzülmüştüm,ama yıllar sonra alay konusu edileceği de aklıma gelmemişti,belki de adının tuhaf gelmesi onu maskara etti :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir