9 Şubat 2017 Perşembe

Roberto Baggio & Galatasaray


"1999 yılında Galatasaray ile anlaşmıştım. Uçak biletim hazırdı, takım arkadaşlarım ikna etti kaldım." 

O dönem tarihi Galatasaray'ın yazdığı doğrudur ama bu olay da gerçekleşseydi işin seyri nereye kadar ulaşırdı acaba sorusunu da kendime sormadan edemedim. Hücum hattına bakın, Hagi & Roberto Baggio ve Hakan Şükür. 

1999-2000 sezonunda Uefa Kupası kazanıldı, bir sonraki sezonda da Süper Kupa. Devamında gelen Şampiyonlar Ligi çeyrek finali var bir de. Bu başarılarda Roberto Baggio'nun rolü nasıl olurdu acaba, Hagi ile birlikte nasıl uyum gösterirlerdi, o dönem Fatih Terim ne düşündü acaba? Üzerinden 15-16 yıl geçti ama geçmişi sorgulamak istiyor insan.

O dönem Galatasaray'a arkadaşlarının gazıyla gelmeyen Roberto Baggio'nun da tarihi belki değişecekti. Çünkü Galatasaray'a gelmeyen Baggio, kendini İtalya'da yeniden kanıtlama umuduyla Inter'de kaldı, uzun bir zaman yedek oturdu, sonrasında da Brescia'nın yolunu tuttu. Gerçi Brescia günleri onun adına mükemmel geçti, 95 maçta 43 gol, yeniden gelinen İtalya Milli Takım seviyesi ama keşke gelseydi Galatasaray'a.

Fatih Terim'in göreve yeniden geldiği dönem ismi konuşuldu, yeni Hagi arayışlarında bir umut da Roberto Baggio olabilirdi ama o dönem Felipe transfer edildi, sonrasında Revivo derken yeni 10 numarayı uzun yıllar aradık. Gerçi o dönem Baggio'nun gelmesi de birşey ifade etmeyecekti, Brescia günlerinde yeniden bir destan yazdı ama ağır sakatlıkların gelmeye başladığı, yaş haddinin zorladığı bir dönemdi..

16 Şubat 2015 tarihli yazı. Geçtiğimiz günlerde bazı yerlerde paylaşıldığını ve etkileşim aldığını gördükten sonra yazıyı yeniden paylaşmak istedim..

4 yorum:

  1. Yine güzel ..Ünal Aysal'ı öven yazılar dışında her yazın güzel,eğlenceli,keyifli:)) Felipe'den bahsetmişsin,bence ayrı bir yazıyı hakediyor,Arif'e attığı milimetrik ara pasları hala aklımda,belki süper katkı vermedi ama tam Fatih Terim'e göre bir 10 numaraydı,kendisiyle ilgili de bir yazı isteriz senden,kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nostalji dizisi yapıyorum zaten, sıradaki isim Felipe olsun o vakit :)

      Sil
  2. Ünal Aysal ve Dursun Özbek isimlerini yan yana yazmak bile haksızlık olurken bazi arkadaşlar hala Ünal aysala vurmaktan geri durmuyorlar...
    Herkesin düşüncesine saygim var fakat vizyon ve büyük düşünce marka planlama baska bi sey Real Madrid i düşünün onca borç ama bi kadar da büyük vizyon neyse Ünal aysala vuranlar bence ne Muslera ne Sneijder ne Elmander ne Ujfalusi Melo ne Drogba ne Burak Yılmaz Ne Selçuk inan Nede Ebuoe ve Rierayi sakin özlemesinler çünkü Dursun Özbek ve ayni kafadakiler bu adamlarin asla ve asla hayal bile edemezler...

    YanıtlaSil
  3. Yıl 1994 Baggio üzülürken Galatasarayın efsanesi Taffarel seviniyor.
    Ya Baggio gelseyi bırak Hakan Arif ikilisinin harcadığı Santraforlar ı saysak destan olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir