17 Şubat 2015 Salı

Semih Kaya & Koray Günter


Olası bir stoper yokluğunda ilk alternatif Hakan Balta'ydı ama Hamza Hoca artık Koray Günter'e forma şansı vermeye başladı. Semih Kaya'nın yakın zamanda dönmesi bekleniyor, belki de Sivasspor maçında sahada olabilir ama Koray Günter'in beklentiyi karşılayabilecek düzeyde bir stoper olduğunu söylemek gerekiyor. Transfer edildiği gün de, oynamadığı zamanda da potansiyelinden bahsediyorduk, işte o potansiyelin altını doldurmaya başladı. Çünkü forma şansı buluyor.

Yukarıdaki istatistiğe son oynanan Balıkesirspor maçı dahil değil. İki futbolcunun karşılaştırmasını Aslan Statistic çok güzel bir şekilde yapmış. Ayrıca bu istatistiğe hücum bölgesine atılan top sayısını da eklemek lazım, çünkü Koray Günter'in farkı burada ortaya çıkıyor. Koray Günter maç başına 3.79, Semih Kaya ise 2.37 top atıyor. Koray Günter, topu iyi kullanan ve iyi hücuma çıkarabilen bir stoper. Dortmundluların da yeni Hummels demesinin nedeni buydu, o özellikleri taşıyor. Bu özellikleri taşıyan başka bir yerli stoper bilmiyorum.

Mancini'nin Semih Kaya üzerinde yaşatmayı istediği değişimi destekliyordum. Ondan bir Micah Richards yaratma niyetindeydi, sağ bekte de fena bir verim almıyordu ve yaz döneminde bunu daha da geliştirecekti ama Mancini'nin Galatasaray'la ömrü yetmedi bu duruma. Semih Kaya o değişimi yaşayabilseydi geleceği açısından değerli bir adım olacaktı ama bilinen pozisyonunda, stoper olarak devam ediyor ve ilk parladığı döneme bakarsak gelişimi de bir yerde durdu. Ujfalusi ile bir sezon daha çalışabilseydi farklı olacaktı belki de, bilinmez. Özellikle de bu sezonu hiç iyi değildi, Hamza Hoca ile herkes çıkış yakalarken çıkış gösteremeyen tek isim Semih Kaya oldu.

Yine de döndüğünde formayı ona vereceğini düşünüyorum. Hatta yeni yabancı sınırlaması da Semih Kaya'ya engel olmaz, çünkü Hamza Hoca'yı da tanıdım artık.

Koray Günter özelinde seviniyorum ama, yavaş yavaş yükseliyor. Hakan Balta formayı giyer derken formayı kaptı, Semih Kaya dönse bile rotasyonun önemli bir parçası olacak. Henüz çok genç, önemli bir yetenek. Sinan Gümüş için de aynı şeyleri yazıyoruz mesela, onun da rotasyonun önemli bir parçası olacağı günler yakındır, Koray Günter misali biraz sabırlı hareket etmek gerekiyor.

1 yorum:

  1. Semih Kaya G.Saray ın en zayıf halkasıdır.Hiç bir gelişme de göstermedi. Üç senedir banko oynuyor. Bir arpa boyu yol almadığı gibi daha da geriye gidiyor.Oynadığı dönemde G.Saray ın yediği gollerin büyük çoğunluğu onun hatalarındandır. Eğer H.Hamzaoğlu Semih de ısrar ederse G.Saray da defans sorunu bitmez. Koray Semih den bir gömlek daha iyi.Ama G.Saray gibi bir takımın stoperi ne Semih dir ne de Koray.Çok daha üst düzey, stoper olmalıdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir