23 Şubat 2015 Pazartesi

Son 15 Yılın En İyi Yedek Kalecisi Anketi


Son 15 yılın en iyi yedek kalecisi anketi sonuçlanmış ama şıkların arasına koymadığım bir seçenek var, aslında bu anketin kazananı da o. Galatasaray'ın değil son 15 yılda, daha da öncesi dönemlere de inerek hiç iyi yedek kalecisi olmadı. Güvenebileceğimiz, şu olmasa bile arkasında bu bekliyor diyebileceğimiz bir yedek kalecimiz yok. 
 
Fenerbahçe'ye bakıyorum Mert Günok var ve yıllar içerisinde de daima iyi kaleciler buluyorlar, yetiştiriyorlar, Beşiktaş'a bakıyorum Cenk Gönen ama Galatasaray yıllarca bu soruna çare bulamadı. Son olarak yıllık ücret anlamında kesenin ağzı da açıldı ve Sinan Bolat transferi gerçekleşti ama o da olmadı, bu yaraya da nasıl çare bulacağız bilmiyorum.

İyi kalecilerimiz hep oluyor, istikrar sahibi kaleciler, hatta ülkenin en iyi kalecileri. Taffarel öyleydi, Mondragon fazlasıyla istikrarlıydı, Muslera şu an ülkenin tartışılmaz şekilde en iyisi. Ama alternatif isimleri olmadı. 
 
Anket sonuçlarına inersek yüzde 37 ile Aykut Erçetin ilk sırada. Doğal sonuç, diğer adaylar içerisinde yine de en istikrarlısı oydu. Galatasaray'a ilk geldiği dönem 2003-2004 sezonunun devre arası. Eser Özaltındere beğenmişti ve büyük potansiyeldi. O sezon oynadığı bir Trabzonspor deplasmanı var mesela, gerçekten yetenekliydi ama yeteneğini öne atamadı. Yıllar içerisinde şans da buldu, Galatasaray'la sözleşmesi bitti ama altı ay futbol oynamadı yine Galatasaray'a döndü mesela. Herkesin yedeğiydi, yeri geldi Galatasaray onunla şampiyon da oldu ama Aykut Erçetin'ın adı yedek kaleci olarak kaldı, o da ötesi için bir çaba içerisine girmedi zaten. İstediği kariyeri aldı bir anlamda.

 
Yüzde 22 ile Kerem İnan ikinci sırada yer almış. O da Galatasaray altyapısının yetiştirdiği ve tabii ki olmayan kalecilerden. Chelsea ile oynanan 5-0'lık maçın ardından Mehmet Bölükbaşı dönemi bitmişti ve Kerem İnan o günden itibaren 2. kaleci olarak boy göstermeye başladı. Bir sonraki sezon Taffarel'in sakatlığında ilk maçı Monaco deplasmanıydı mesela, kalesine gelen ilk dört şut gol olmuştu. Yani o da olmadı, sonrasında bir sezon daha kaldı Galatasaray'da, yedek kaleci olarak devam da edebilirdi ama o oynamak istedi. Buna saygı duyulur işte, belki sonraki oynadığı kulüplerde olmadı, kariyerinin ilerleyen döneminde de 2. Lig kalecisi olarak nam saldı ama bir çaba var, Aykut Erçetin'de bu yoktu mesela.

 
Yüzde 18 ile de Richard Kingson üçüncü sırada yer almış. Galatasaray'da oynadığı resmi maç sayısı çok azdır, hatta sadece bir maça çıktı diye hatırlıyorum ama ankette üst sıralarda yer alması onun Galatasaray dışında edindiği Türkiye kariyeri ile mi alakalı bilmiyorum. Nam-ı değer Faruk Gürsoy. Türk vatandaşlığına da geçmişti, Galatasaray'ın Gana harekatında gelen isimlerden biriydi ama Galatasaray kariyeri diye birşey pek oldu diyemem. Kalması durumunda iyi bir alternatif olurdu, çünkü kariyeri çok iyi, Dünya Kupalarında oynadı bu adam, Türkiye'de iyi bir geçmişi var. Ama askere alıyorlardı az daha, o da çareyi kaçmakta buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir