22 Mart 2015 Pazar

2001-2002 Sezonu, Transferin Son Günleri


Nostaljiyi seviyorum, bu fotoğrafı gördüğümde de eski günlere doğru bir yolculuk yaptım. Daha önce de bahsettiğim konular ama fotoğrafı yeni görüyorum.

2001-2002 sezonu, Galatasaray'ın yaşadığı büyük zorunlu değişim. Hagi, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Popescu, Fatih Akyel diye uzar bu liste, çok fazla isim takımdan ayrıldı ve Uefa Kupası'nı kazanan iskeletin de bozulduğu dönem. Bir de onun üzerine ekonomik sorunları eklediğinizde çıtayı korumak çok büyük işti, az paraya büyük işler başarmak zorundaydınız ve Lucescu bunu başardı. Başkasının da başarabileceğini çok sanmıyorum.

Transferin de son günlerinde Andres Fleurquin transfer edildi. Sadece bir sezon oynadı belki ama bıraktığı iz çok büyük oldu. Tam bir görev adamıydı, görevini de en iyi şekilde yaptı. Keşke Fleurquin, Perez gibi isimlerle daha uzun devam edebilseydik. 

Fleurquin işin başarı boyutuydu ama bir de Jardel mevzusu vardı. Öyle bir algı yaratıldı ki, Galatasaray tarihinin en iyi forvetlerinden biri bir anda en kötü isimlerinden biri gibi gösterildi, medya algısı bu yöndeydi derken Jardel, Sporting'e satıldı. Bir miktar para, daha mühimi ise karşılığında gelen takas oyuncuları. Sphear, Mbo Mpenza ve Horvath. 

Fotoğrafta Horvath'ı göremiyoruz, çünkü o Milli Takımının kampındaydı, sonradan geldi. Yine de içlerinden en uzun o dayandı, yarım sezon oynayabildi. Forma giydiği birkaç maç var ama büyük hayal kırıklığıydı. Sphear sadece bir maçta sonradan oyuna girdi, o da kalitesini ortaya koydu. 31 yaşındaydı zaten, bu kadar kötü bir oyuncu az görmüşüzdür. Mbo Mpenza'da ise beklentiler vardı ama sakat geldi, sakat gitti. Hiç forma giyemedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir