26 Mart 2015 Perşembe

37 Maç 15 Gol, Son 10 Resmi Maç 7 Gol


Burak Yılmaz'a dilenme fırsatını bulmuşken kaçırmak istemedim. Bu adamın hakkı verilinceye kadar da yazmaya, çizmeye devam edeceğim. Bu konuda bazı arkadaşlara, takipçilere bıkkınlık gelebilir ama Burak Yılmaz gibi bir forvete sahibiz, hem Galatasaraylılar için hem de Milli Takım bazında bu söylediğim.

Gelelim istatistiğe. Burak Yılmaz Milli Takım formasıyla 37 maçta 15 gol. Neredeyse her 2 maçta 1 gol demek bu. Milli Takım'ın golcüsü yok diyorlar ya, herhangi bir forvetin bundan daha iyi bir istatistik sağlayacağını düşünmüyorum. 
Hakan Şükür hala futbola devam etmiyor ve o dönemde de Hakan Şükür'ün alternatifi yoktu, bu yüzden yıllarca oynadı, içinde bulunduğumuz dönemde de Burak Yılmaz'ın alternatifi yok, o da yıllarca oynar.

Ayrıca Burak Yılmaz, Milli Takım formasıyla son 10 resmi maçta 7 gol bulmuş. İsabetli şutlarının yüzde 41'i de gol olmuş. Alın size Milli Takım forveti, atıyor. Galatasaray'da değeri o olmadığında anlaşılmıştı, umarım Milli Takım böyle bir dönem yaşamaz, Burak Yılmaz'ın değerini anlamak için.

Hakan Şükür'ün Kral diye bahsettiği bir futbolcu Burak Yılmaz. Bundan daha büyük bir onur olmasa gerek, bir forvetin alabileceği en büyük iltifat..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir