21 Mart 2015 Cumartesi

Biraz Akıl, Fazlasıyla Burak Yılmaz; Kasımpaşa 2-3 Galatasaray


Rakibe göre kurgulanmak, Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük sorunu. Bu saatten sonra da aşabileceğini çok düşünmüyorum, aynı hatalar tekrarlanıyor, özür dilemek bazı şeylere çare değil. Kasımpaşa'nın etkili olmasının tek yolu vardı, kontra oynaması, açık alan kovalaması. Tunay Torun, Babel ve Scarione gibi isimlerle etki yaratabilmenin en büyük yolu bu. Teknik, top tutan, pas dağıtan bir orta sahaya sahip değiller veya müthiş savunma hatları yok. Hücum oynamak zorundalar, hücumu da açık alan kovalayarak zorlarlar. Galatasaray da Kasımpaşa'nın ekmeğine ilk yarıda yağ sürerek 2-0 geriye düştü ve daha vahim sonuçlar da doğabilirdi.

1-0 geride oynarsın, dakika 80'e gelmiştir ve tüm riskleri alırsın. Galatasaray 16. dakikada 1-0 geriye düştü ama 80. dakikayı oynar gibi riskler aldı. Chedjou & Hakan Balta gibi isimlerle zaten kontra savunamazsın, defansını da ileri çıkardığında risk beraberinde geliyor ve ilk yarıda maç kopma noktasına geldi. X takıma karşı daha kötü sonuçlar doğabilirdi ama Kasımpaşa kırılmaya müsait bir takım, çabuk dağılıyorlar, hücumları kadar etkili savunmaları yok. Bu yüzden de ilk yarı bittiğinde bu maç 3-2'e gelebilir, çevirebiliriz dedik ama maç 5-0'a gelseydi de çok şaşırmazdım. Galatasaray atardı atmasına ama yemeyeceğinin garantisi yoktu.

İşte bu noktada Burak Yılmaz devreye giriyor. Burak Yılmaz neden 11 başlamadı bilmiyorum, riske edilmek istenmedi deniliyor ama Milli maç düşünülerek böyle bir karar alındıysa eğer bu kararı alanlara yazıklar olsun demek isterim. Burak Yılmaz oynayabilecek durumdaysa oynar, bu kadar basit. Galatasaray'ın kaliteli bir hücum hattı var ama iş Burak Yılmaz sahadayken kalite kazanıyor, bitirici nokta o. Kasımpaşa karşısında yaşanan geri dönüşte de Burak Yılmaz'ın payı çok büyük oldu.

Sneijder & Yasin Öztekin uyumu, diğer nokta da bu. Geçmiş haftalarda da konuştuğumuz gibi, bu ikilinin uyumu takımı üst seviyeye taşıyor. İlk yarıda kötü Galatasaray'ın etkili isimlerindendi Yasin Öztekin ama bitirici noktada işi bitiremedi. İkinci yarıda Burak Yılmaz bitirici görevi üstlendiğinde Yasin Öztekin sol tarafı mükemmel kullanarak golü, golleri yaratan isimdi. Asistin asisti noktasında yine Sneijder, biraz daha geriye gelerek, arkadan attığı uzun toplarda çok etkili oldu (ilk yarıda da aynı etkiyi gösterdi ama Umut Bulut & Olcan Adın faktörü buna engel oldu). Yasin Öztekin sol tarafı mükemmel kullandı ve Burak Yılmaz hücum kalitesini üst noktaya taşıdı.

Orta sahaların olmadığı bir ilk yarıydı, ikinci yarıda ise Galatasaray orta sahası geri döndü. Hücumda olan ama savunmada olmayan bir orta sahaydı ilk yarıda. Her iki takım için de konuşuyorum, orta sahalar rahat geçildi, iki takım da çok açık alanlar buldu. İkinci yarıda Galatasaraylı oyuncular biraz daha birbirlerine yakın oynayınca, Selçuk İnan'ı biraz daha öne atıp, onun da hücumda etki etmesi sağlandı ve geri dönüşün imzalarından biri de onun.

Şampiyonluk hikayeleri bu tip geri dönüşler içerir. 4-2'lik Samsunspor, 4-2'lik Orduspor, 10 kişiyle 3-1'lik Mersin İdman Yurdu maçı gibi. Ama bugün farklı, o denli bir geri dönüş değil bu, hatayı telafi etti Galatasaray, her takıma karşı böyle bir geri dönüş bu futbolla sağlamak imkansız. Ben de umudumu keser oldum, Hamza Hamzaoğlu'nun rakibe göre kurgulanmaları şampiyonluk yolunda en büyük engel. Galatasaray'ın akıllı oynamaya ihtiyacı var, kendi futbolunu oynamaya. O iyi futbolu da yaratan isim Hamza Hoca ama ısrarla bu arayışlar neden? Son 3 hafta böyle geçti, artık devam etmesin, özüne dönsün bu takım..

3 yorum:

  1. Umutla başlanması hakikaten facia. Boş kaleye bile zor gol atan bir adam. Aldığı her topta takım arkadaşlarını futboldan soğutacak karar yeteneksiz. Son haftalar yaklaştı ama takımda sabri, chedjou olcan çok vurdumduymaz oynamaya başladılar. Özellikle sabri geri bile dönmüyor. Selçuk balta muslera hamit ne varsa yapmaları gereken yapıyorlar. Milli maç arası inşallah iyi gelir takıma.

    YanıtlaSil
  2. son durum şu:

    en büyük eksiklik şu anda sabri nin oynaması.bugün çok net görüldü.sanki sağ açık oyuncusu gibi geri gelmedi aga.telles atağa çıkmış bakıyorsun sabride çıkmış.inanılır gibi değil.normalde bir bek hücuma çıkmışsa diğeri en azından orta saha çizgisi kenarında bekler.

    rakip set hücumunda da net gözlemlediğim bişey sabri nin kanat a çok yavaş geri gelmesinden dolayı chedju devamlı sabrinin kanatına doğru açıldı.buda defansın dengesini çok bozdu.eski sabri olsa gene idare edersin koşar mücadele eder vs.ama o da yok.bitik bir sabri.kendinide bilmiyor.kardeşim bitiksen defansta bekle.ne ileri çıkıyorsun.ayrıca zaten telles devamlı bindirme yapıyor sen doğal olarak biraz geride bekleyeceksin.

    hamza hoca nın acilen bu milli arada bir sağbek yaratması şart.yada bu 15 günde sabri nin fizik olarak fit olmasını sağlayacak vede sağ stoper gibi oynamasını söyleyecek.

    chedju balta ikilisi idare eder bu ligi.ideal olmasada.semih de dönerse chedju-semih zaten ideal ikili.

    hamit ve selçuk çok iyi oldu.ikisininde formu yükseliyor.

    burakı riske etmedi sanırım hamza hoca.bunun haricinde daha önce yazdığım ideal 11 idi sahaya çıkan.ilk yarıdaki sıkıntıyı yaratan faktör sabri idi.

    şöyle bir opsiyonda doğdu bu maçta.sıkıntılı durumlarda umut un sağ açık oynaması.
    bence ideal 11 de gene sağ açıkta olcan ile başlamalı maçlara hamza hoca.maçın ilerleyen zamanlarında umut kozunu oynamalı.olcan dan solbek olmayacağı gibi umut tanda sağ açık olmaz.ama fenerin zor durumlarda webo yu sahaya sürmesi gibi umut da yedekte önemli bir koz olacak şüphesiz.

    muslera

    ????-cehdju-semih-telles
    hamit-selçuk
    olcan--sneijder---yasin

    burak



    YanıtlaSil
  3. Ligin sonu yaklaştı rahat bir maç izleyemedik. Küme düşme potasındaki takımlara karşı bile maçların son dakikalarında öldük öldük dirildik. Kasımpaşa maçının ilk yarısı bittiğinde şampiyonluk defteri kapandı dedim. Bu maç da puan kaybedilseydi bunun tek sorumlusu yanlış oyuncu tercihi ile H.Hamzaoğlu olacaktı. Biz taraftar olarak bunu görebiliyorsak H.Hamzaoğlu nun bu yanlış tercihteki ısrarını anlamak mümkün değil. Olcan ve Umut tüm iyi niyetlerine rağmen kesinlikle G.Saray da forma giyecek futbolcu değil ler.Rakip Kasımpaşa o kadar açık oynuyorlar ki , hiçbir maçta bulamayacağın kadar boş alan bulmuşken böyle maçlarda maçta en etkili olacak Bruma yedek. Olcan aldığı kilolar ile o kadar harekesiz ve ağır ki ilk yarıda oyuna katkısı neredeyse sıfır.Umut u zaten oldum olası G.Saray a yakıştıramam.Chemsjheer in yazdıklarının tamamına katılıyorum.Tüm iyi niyetine rağmen yeteneği son derece kısıtlı bir futbolcunun G.Saray da sürekli forma giymesi olacak iş değil. Bu Umut u izledikten sonra kupanın golcüsü Pandev e ligde hiç şans verilmemekle çok büyük haksızlık yapılıyor. Olcan ve Umut un yerinde ilk yarı Emre Çolak,Bruma veya Pandev olsaydı bu maç bu kadar zora girmezdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir