10 Mart 2015 Salı

Bu Takımın Adı Neden Yenilmez Armada Mı? İşte Bu Yüzden..


Basketboldan çok anladığım söylenemez. Eskiden daha sıkı bir spor takipçisiydim, basketbol, özellikle de NBA özel ilgi alanımdı, hep söylerim çok eski bir Indiana Pacers taraftarıyım diye ama son yıllarda basketbolu sadece Galatasaray özelinde takip eder oldum ve çok sık yazamıyorum. Daha çok bilen arkadaşlarımın yazılarını burada paylaşmaya çalışıyorum, benimkisi daha çok duygu ve düşünce, aklımdan ne geçerse. Bu gelen galibiyet sonrasında da aklımdan öyle şeyler geçiyor ki..

Sezon başından beri konuşuyoruz, süreci, yaşananları bilen biliyor. En son Arroyo'yu kaybettik işte, basketbolun Hagi'si dediğimiz basketbolcuyu. Paralar zamanında ödenmiyor, herkesin gitme ihtimali var, yarın x oyuncu ayrılsa şaşırtmaz belki ama bu takım sahaya karakter koyması gereken her maçta o karakteri koydu. Geçtiğimiz hafta oynanan Anadolu Efes maçını hatırladım, hakemler izin vermedi mesela. O gün de karakter vardı. Federasyon iki sezondur aman vermiyor mesela, hakemler bir yana, cebinde Türkiye nüfus cüzdanı olan çoğuğa lisans çıkartmıyor, yabancı statüsünde görüyor. Nikolov, Galatasaray'ın değil de x sponsorlu kulübün sporcusu olsa böyle mi olur, tabii ki hayır. Bunu da bilen biliyor.

Fenerbahçe maçına geliyoruz, Ender Arslan ve Pocius da sakatlanmış, maça çıkamadılar. Kadroyu tamamlamak için altyapıdan isimler getirilmiş ve maça ancak bu şekilde çıkılabilmiş. İdmanda 5'e 5 falan çalışabilmeyi geçtim, o sorun eskidendi. Şimdi maça çıkmak, maç kadrosunu bile kurmak sorun olmuş. Sinan Güler sakat, kadro tam olsa belki bu maçta oynamayacak, o derece sakat. Ama o oynuyor, takımımı bu durumda yalnız bırakamam diyor. 6 kişilik rotasyon, genç arkadaşlarımın hakkını yemek istemem ama oyuna giren tek isim Kerem Gönlüm. Kimsenin alternatifi yok, herkes maçın neredeyse tamamında oynamak zorunda ve rakip Fenerbahçe.
 
Ben bu galibiyeti unutmam arkadaşlar, tarih böyle yazılıyor. Bu takımın da sadece parası ödenmemeli, yoluna paspas olunmalı. Bu takımın adı Yenilmez Armada, nedeni de bu. Bu yürek, bu ışık, bu başka birşey. Galatasaray'da bazı durumları tarif edemem, bu da öyle birşey. Bu takım Galatasaray'ın hakkını veriyor, hatta sadece onlarla da sınırlamayalım, basketbol takımları Galatasaray'ın hakkını en iyi şekilde veriyor ama ya onların verilmeyen hakları? İnanın, bu potansiyel başka bir yerde yok, düşünsenize doğru bir yapılanmayla bu yürek harmanlandığında ortaya çıkacak sonucu?
 
 
Sinan Güler sakat sakat, oyun kurucusu olmayan Galatasaray'ın oyun kurucu pozisyonunda oynamak zorunda kalan ismi olarak 25 sayı atıyor. Erceg ve Micov gidecek diyorlardı, ikisi de uyanıyor bu maç, Erceg 26, Micov ise 16 sayı buluyor. Kimsenin hakkını yiyemem, Patrick Young, Kerem Gönlüm, Justin Carter hepsi benim kardeşlerim, büyük yürek koyuyorlar ortaya.

"Tüm olumsuzluklara karşın, teknik ekibime ve oyuncularıma güveniyorum, tribünde inançli, coşkulu asil ve rakibe saygılı olalim. Kazanacağız!" 

Bunu söyleyen Ergin Ataman, böyle zorlu şartlar altında, inancını ortaya koydu ve söyleminin de arkasında durarak maçı kazandık. O tribündeydi belki, bizim aramızdaydı ama bu iş bir ekip işi, Yağızer Uluğ görevi tamamladı, Galatasaray bugün bir maçtan öte birşey yaptı. Rakip bunu sadece bir maç olarak görecek belki ama seri yakalamak değil konu, tarih yazmak. Bu maçın da önemli bir tarih olduğunu düşünüyorum.

Kadıköy'ü vatan toprağı bilenler, maç sonrasında gelenek bozulmadı neden üzüleyim diyenler doğal olarak Abdi İpekçi'yi vatan toprağı bilmezler, bu maç sonrasında sevinmezler. Bilseler zaten takım bu durumda olmayacaktı. Akıllara kazınması gereken şey, Galatasaray sadece bir futbol takımı değildir. Bunu mevcut yönetim bilmeyecek, onlar gittikten sonra da kendilerini en iyi şekilde anacağız elbette ama bozulmayacak birşey varsa, o da Galatasaray'ın kurulan spor geleneği olacak. Geç hatırlandı bu gelenek, çabuk unutulmasın. O geleneği hatırlatanların altını oydular, ayağını kaydırdılar ama gelenek burada, taraftarlar, bizler sahip çıkıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir