4 Mart 2015 Çarşamba

Huzurlarınızda Burak Yılmaz, Değerini Bilene


Burak Yılmaz değil de şu istatistiği x yabancı futbolcu yapmış olsaydı uğruna şarkılar, şiirler yazılıyordu, sabah namazları kılınıyordu. Ama Burak Yılmaz yerli bir isim olduğu için, diğer rakip takım taraftarlarını da geçtim, bazı Galatasaraylı arkadaşlar tarafından bile bu istatistikten bir dalga konusu yaratılır ama gerçek şu ki Burak Yılmaz'la Galatasaray çok başka. Geçmişe de dönmüyorum, bu sezona bakarak söylüyorum. Burak Yılmaz'sız haftaları da yaşıyoruz, bir de bunun yanına Burak Yılmaz'lı haftaları ekleyin ve düşünün.

Yaş 28-29 aralığında ama hala gelişme gösteren bir futbolcu, sürekli üzerine koyuyor. Trabzonspor günlerinde Şenol Güneş sayesinde başlattığı bu gelişim, bugün onu Avrupa'nın en değerli forvetlerinden biri kılmıştır. Trabzonspor günlerinin de üzerinde artık, gelişiyor çünkü, gelecek sezona belki yeni özellikleri de bünyesine katarak girecek, bilemiyoruz. Söz konusu Burak Yılmaz olduğunda bazı şeyleri kestirebilmek mümkün değil.

Galatasaray formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi sezonunu hatırlayın. Ligde ulaştığı gol krallığı bir yana, Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol sayısında Messi ve Ronaldo ile kapışıyordu, o sezon en önemli gol silahıydı. Drogba geldi ama o yükselmeye, Drogba'dan da en iyi şekilde faydalanmaya devam etti ve yükseldi. Geçen sezonu ise yükselişinin sallantıya uğradığı dönem, çünkü kanatlara yakın oynadı daha çok, solda denendi, sağda denendi derken bu da gol sayısını etkiledi. Prandelli dönemi ise en facia dönemi, Hamza Hoca'yla ise yeniden eski Burak Yılmaz'ı izlemeye başladık ve bu harika istatistiğe ulaştı.

Burak Yılmaz'ın bu sezon yakaladığı gol pozisyonlarını gole çevirme oranı yüzde 46. Bu oranla da Avrupa'da Cristiano Ronaldo'nun arkasına yerleşmiş. Girdiği 24 gol pozisyonu var, tabii bunun da bir lig istatistiği olduğunu söyleyelim. Liglerin kalite oranı da işin içerisine girebilir ama konuşulan bir istatistik bu. Sakat sakat oynadığını da söyleyelim, tam hazır da değil, sık sakatlanır oldu ligin ikinci yarısında ama bu hali bile fark yaratmaya yetiyor. İstatistikte de diğer isimleri görebilirsiniz.

Galatasaray'ın ise takım halinde girilen gol pozisyonlarını gole çevirme oranı yüzde 40. Fenerbahçe'nin bu oranı yüzde 36'ymış mesela, bunda da Emenike'nin payı büyüktür elbette. Chedjou 4 gol, Emenike 4 gol, buradan pay biçin. Galatasaray'ın ulaştığı yüzde 40'da ise Burak Yılmaz'ın payı çok büyük.

Dediğim gibi, Burak Yılmaz x yabancı olsa heykeli büyük ihtimalle dikilmişti ama bazı dostlar onu yerden yere vurmaya, beğenmemeye devam edebilir. Ben her fırsatta hakkını vermeye devam edeceğim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir