3 Mart 2015 Salı

Dany Nounkeu & Evian


Dany öyle bir konuma getirildi ki, Galatasaray tarihinin en başarısız stoperi olarak anılacak neredeyse. Dany'nin transfer olduğu döneme bakarak, o bonservisi verip ben transfer etmezdim ama lig şampiyonluğunda, Şampiyonlar Ligi başarısında da Dany'nin çok faydası oldu. Ujfalusi için alternatif derken Ujfalusi'yi kaybettik, Cris tutmadı ve o sezonu Dany & Semih Kaya ikilisiyle geçirdik, hedeflenen tüm başarılara ulaştık. Dany'nin de özellikle Şampiyonlar Ligi arenasında hiç sırıtmadığını söyleyelim. Müthiş bir stoper değil, kimine göre canlı bomba ama bahsedilen kadar da kötü bir futbolcu değil.

Dany'i bitiren aslında Beşiktaş dönemi oldu. Beşiktaş tarihinin en mantıksız transfer hamlelerinden biriydi, haliyle de orada tutmadı, olmadı. Sonrasında da Galatasaray'ın da gözünden düştü. Galatasaray onu niye yolladı bilmiyorum, o da mantıksız bir durum. Yerine gelen ismin Burdisso olduğunu görünce, Burdisso'dan daha canlı bombasını görmedi bu gözler.

Olan oldu, gitti bu adam, hem de çok zor gitti, Galatasaray Dany'nin ücretinin yarısını kendi karşılıyor. Granada formasıyla hiç şans bulamadı, geri dönüyor derken Evian'a kiralandı bu sefer ama bir farkla, harika işler yapıyor. Evian'in ligde kalma mücadelesinde Dany'nin gösterdiği performans fazlasıyla belirleyici. Sürekli haftanın 11'inde kendisini görmek mümkün, Dany geldikten sonra Evian'ın yediği gol sayısı da ortada. Stoper devrimini yarattı ve bu da Galatasaray'ın avantajına. Dany'nin bu saatten sonra Galatasaray formasıyla bir geleceği yok ama Dany'nin bu yükselişi, onu elden daha rahat çıkarmak, hatta para dahi kazanabilmek demek.

Anlatmak istediğim ise bahsedilen kadar kötü stoper olmadığı. Sadece şu görüntüyü izlesek Dany'nin oynayamayacağı takım yok deriz ama tabii işin şakası bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir