22 Mart 2015 Pazar

Dilenmekten Asla Gocunmam


Böyle bir forvetim varsa ben yazmaya devam edeceğim. Burak Yılmaz'la ilgili hep yazdım, yazacağım da çünkü bu adamın hakkı yeterince verilmiyor. Üstelik Galatasaraylılar tarafından. X takımın x forveti uğruna marşlar bestelenirken, uğruna sabah namazları kılınırken, Burak Yılmaz'ın bu istatistiği karşısında saygı duruşunda bulunmamak çok büyük bir kayıp.

Bu dediğim abartı değil, önemli bir gerçek. Burak Yılmaz'ın heykelini dikerim, kendisine dilenmekten de hiç gocunmam. Ne kadar önemli olduğunu da Kasımpaşa karşısında gördük, 2-0'dan sonra işin seyri nasıl değişti, Burak Yılmaz nasıl bir fark yarattı. Burak Yılmaz'ın şu istatistiğini, bu yaptıklarını x yabancı forvet yapsaydı neler konuşuyorduk, uğruna neler yapalım diye düşünüyorduk. O önyargılar, sabit düşünceler maalesef Burak Yılmaz'ın hakkını hiç vermeyecek ama Burak Yılmaz'ın Galatasaray için çok önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda şanslıyız.

Tablo ortada. 113 maç 86 gol, 28 asist. Maç başına gole etkisi de 1, yani her maçta atılan bir gole etkisi mevcut. Atıyor, attırıyor, hücuma yön veriyor, hücumu kalitelendiriyor. Mancini ve Prandelli döneminde Burak Yılmaz'ı aradık durduk ama Hamza Hamzaoğlu sonrasında Burak Yılmaz özüne döndü, hatta daha olgun bir şekilde. Pas organizasyonlarının da içerisine girerek bir anlamda oyun kurucu misali, o sadece rakip savunma arkasına koşu düşünen Burak Yılmaz yok, yönlü bir forvet olduğunu da kanıtlar cinsten. Bu konuda Hamza Hoca'nın da hakkını vermek lazım.

Dün de dedim, daha önce de demiştim, ondan önce de dedim, sonrasında da diyeceğim. Galatasaray şampiyon olacaksa Burak Yılmaz'la olacak, alternatifi yok. Burak Yılmaz'ın bu sezon gol attığı 11 maçı da kazanmış Galatasaray, bu da diğer bir istatistik. Burak Yılmaz olmadığında ise hücumun kalitesi önemli bir sorun, bitirici eksikliği görüyoruz. Sneijder de, Yasin Öztekin de eksik. Eleştirilen Umut Bulut dahi Burak Yılmaz sahada olduğunda daha farklı, verimli oynuyor.

24. haftalar itibariyle de Burak Yılmaz kaç gol attı dersek;
 
2011-12: 25 (Gol kralı oldu/rekor) 
2012-13: 14 (Gol kralı oldu) 
2013-14: 13 
2014-15: 14
 
Ligin ikinci yarısında da istikrarlı bir şekilde oynayamadı Burak Yılmaz, kaçırdığı çok maç var. 14 gol sayısının üzerine çıkardı yoksa ama oynadığı maça oranla attığı gol sayısı anlamında ligin en iyi ismi şu an.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir