15 Mart 2015 Pazar

Dzemaili İçeri Yasin Dışarı, Galatasaray 2-2 Başakşehir FK


Özeleştiri yapmak, hatayı görmek, bunu dile getirmek gibi özellikler ne kadar da güzel diyebilmem için o hatalardan ders çıkarılabildiğini görmem gerekiyor. Bu anlamda Bursaspor maçı faciaydı, ilk 11 anlamında da sonrasında oyuncu değişiklikleriyle de çok büyük hatalar yaptı Hamza Hoca ve iki puanı orada bıraktı. Aynı şey Fenerbahçe maçında da geçerli, yanlış 11, geç oyuncu değişiklikleri. Bir hafta sonra da benzer senaryo, bu sefer doğru 11 ama yanlış oyuncu değişiklikleri. Kaybedilen iki puan daha. Üstelik 2-0 önde olduğun, 3-0'ı zorladığın bir maçta. Şampiyonluk yarışında son 10 hafta, sadece bir puan farkla lidersin, gelecek hafta ise Fenerbahçe - Beşiktaş oynayacak. Kaçan avantaja bakar mısınız?

Sneijder & Yasin birlikteliğini bozmayacaksın, 2+2'de 2x2'de 4 ediyor, bu bir gerçek. Fenerbahçe karşısında Yasin Öztekin olmadan takımın hücumda ne kadar saçmaladığını izledik ve Yasin Öztekin girdikten sonra ne kadar hareketlilik kazandığını. Başakşehir maçında da aynı durum. Müthiş bir futbol mu oynayarak 2-0'ı buldu Galatasaray sorusunun yanıtı hayır. Başakşehir ideal savunma kimliğiyle, tempoyu olabildiğince düşürerek, bir anlamda seni uyutarak maçı götürmeye çalıştı, sen ise o anlarda iyi oynadığını zannettin ama Galatasaray hücumunda organizasyon falan yoktu. Fark yaratmaya çalışan tek isim ise Yasin Öztekin'di.

Sneijder de bugün iyi değildi, hücum anlamında Selçuk İnan ve Hamit Altıntop katkı vermeye çalıştı, bu anlamda iyiydiler ama savunma konusunda oyun tarzları itibariyle soru işaretleri doğmuş olabilir ama Bruma ve Umut Bulut gibi isimleri zaten saymıyorum. Öyle ki ikinci yarının hemen başında golü attıran isim de Yasin Öztekin, kiliti açtı. Başakşehir o dakikadan itibaren hücum yapmak istedi, biraz daha tempo yükselttiler, açık alanlar oluştu derken Yasin Öztekin bu sefer akmaya başladı. Başakşehir'in Galatasaray kalesine geldiğini söyleyemem, taa ki Yasin Öztekin & Dzemaili değişikliğine kadar.

Hücumdan bir isim çıkarıp orta saha almak veya savunmacı sayısını arttırmak daha iyi savunma yapacağın anlamına gelmez, bazen tüm dengeleri bozarsın. Hamza Hoca'nın da bozduğu gibi. Yasin Öztekin oyundan çıkınca 4-3-3'e döndü takım, sola Sneijder geçti derken Galatasaray'ın gol yiyeceği o kadar belli oldu ki. 2-2'e geleceğini ben de tahmin etmiyordum ama resmen hediye edilen bir maç. Ayrıca Yasin Öztekin'i oyundan almak sadece hücumu da baltalamadı, savunma da iptal oldu. Visca ilk yarı boyunca Olcan Adın'ı ezdi durdu, Yasin Öztekin savunmaya da gelerek mücadele ediyordu. Sneijder bunu hiç yapmadı, Galatasaray'ın sol tarafı tamamen bitti. Bruma zaten yok, Sneijder etkisiz derken Galatasaray hücumu unuttu ve kötü savunmasıyla mutlaka kazanması gereken üç puanı kazanamadı.

Hamza Hamzaoğlu'nun dilediği özür sayısı son haftalarda çok artmaya başladı, görüntü iyi değil. Maalesef iyiyi de kendisi yarattı ama kötüyü de yaratan kendisi olmaya başladı. Doğru 11'leri, doğru futbolcu kazanımları yapan da o ama maçları elleriyle hediye eden de o. En kısası, Yasin Öztekin'i kimsenin umut beslemediği anda kazanan da o ama bu maç oyundan alarak maçı kaybeden de. Ben yine şampiyonluğa inanıyorum, iyiyi bulan Hamza Hoca doğruya yine yönelecektir ama bu maç konuşulur, hata çok bariz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir